Lataa DRM-vapaata musiikkia ilmaiseksi

You may also like...

13 Kommenttia

 1. Itse olen ilmaisen musiikin osalta suosinut Spotify:ä, kts. http://spotify.com
  Spotifyllä voi kuunnella sitä musiikkia mitä haluaa ja musiikkikirjaston koko on miljoonien kappaleiden luokkaa. Ilmaista tunnusta varten tarvitset kutsun, joita löytyy internetistä. Tällöin joidenkin kappaleiden välissä kuuluu audiomainosta, ehkä noin joka kuudennen-kymmenen kappaleen välissä.

  Siinäpä se. Joka tapauksessa huomattavasti helpompi tapa kuin nauhoitella nettiradioista, joista joutuu kyttäämään kappaleita. Spotify kun soittaa juuri sen kappaleen tai artistin musiikkia jota haluat.

 2. Saituri kirjoitti:

  Kiitos kommentista. (Seuraava vastaus on muuten sitten kaikille lukijoille…)

  Ja kiitos muistutuksesta. Spotify on todellakin infernaalisen loistava musiikkipalvelu sinänsä; jos tyytyy kuuntelemaan musiikkia netistä. Musiikin saaminen omalle koneelle ja sitä kautta esimerkiksi MP3-soittimelle on kuitenkin itselle se päämäärä johon pyrin, ja Spotify:ssa se on lopulta lähes yhtä hankalaa kuin nettiradiosta nauhoittaminen. Nauhoitus Spotify:sta on helpompaa tosin siinä mielessä, että saat itse määritellä biisin ja sen aloituksen sekä lopetuksen. Joka tapauksessa tähän mennessä toimivin keino musiikin lataamiseen myös Spotify -palvelusta on Audacity.

  Niille jotka eivät tiedä, niin Spotify:hin voi saada muuten kutsun vaikkapa Rejected.se sivustolta. Siellä tosin on rajallinen määrä kutsuja päivää kohden. Pietari tarjoaa lisää opastusta Spotify kutsun saamiseen.

  Muita loistavia Jukebox / musiikinhakupalveluita, jotka eivät vaadi kutsuja tai kirjautumista löytyy pilvin pimein. Käytä Google-hakua. Esimerkkinä vaikkapa Songza.

  Myös nettiradiosta musiikin lataaminen on tehty erinomaisen helpoksi Radiosure -nettiradio-ohjelmalla, joka oikeastaan toimii tähän tarkoitukseen paremmin kuin Audacity. Ohjelma toimii virtuaalisesti kuin entisaikojen kasettinauhuri; valitset radiokanavan ja painat ”REC” nappia. Kappaleet jopa latautuvat erillisinä tiedostoina, eikä yhtenä pötkönä. (Pitääpä muuten lisätä tämä itse artikkeliinkin… kiitos huomautuksesta!)

  Jos taas haluat ladata kipaleen ilman liiallista tietokonesähläystä, voit tehdä sen ListenToYoutube -palvelussa. Tässä artikkelissani on lyhyt ohje sivun käyttöön.

  Spotify kun kuitenkin on vain hieman toisella logiikalla toimiva ”nettiradio”. Tavoitteena on saada musiikki aidosti omalle koneelle, omaan käyttöön. Sitä en minäkään lähde kiistämään etteikö Spotify muilta ominaisuuksiltaan olisi yksi parhaimmista musiikin kuuntelupalveluista.

 3. masa kirjoitti:

  Miksi en pysty vaihtamaan omasta ohjelmasta sisääntuloksi tuota wavein tai mixin? En pysty sille palkille itseasiassa tekemään yhtään mitään…

 4. Petu kirjoitti:

  Onko kukaan onnistunut lisäämään Radio Sureen radioasemia?
  Minulta se ei onnistunut, vista kaataa koko ohjelman.

 5. RS kirjoitti:

  Radio Sureen on helppo lisätä asemia ja korjata vanhentuneita tietoja. http://www.radiosure.com/stations/
  ”Click here to add new station.” Käykääpä päivittämässä tietokantaa!

 6. Ari kirjoitti:

  Hei!
  Miten voisin käyttää sitä mikserialueen alasvetovalikkoa, kun se on ja pysyy passiivisena ainakin minun Audacity-ohjelmassani? Ja kun nauhoitan musaa esim. Spotifysta, ohjelma kyllä yrittää tallentaa soivan kappaleen, mutta niin tulevat myös kaikki koneen ulkopuolen rahinat ja kolinat samalle raidalle. Ei kai tää ole ole tarkoitus??

  • Saituri kirjoitti:

   Moe! Ongelmaasi pätee sama vastaus, kuin keskustelussa hieman alempana lukee:

   Todennäköisimmin ongelma johtuu kohdallasi äänikortin ajureista, jotka ovat joko vanhat tai valmistaja muuten vaan on disabloinut äänikortin äänityspuolen jostakin syystä, ohjelmassa ei siis todennäköisesti ole ongelmaa. Tarkasta vielä lisäksi, että olet varmasti käynyt läpi kaikki ohjeen vaiheet. Tämäntyylinen ongelma on yleistä varsinkin läppäreillä.

   Jos enklanti taittuu, niin täällä on keskusteltu juuri tuosta sinun ongelmastasi.

 7. mika kirjoitti:

  ”tässä muutama linkki josta musiikkia voi ladata”
  ja siinä 4. spotify, siitä ku painaa nii sivua ei voi näyttää….

  • Saituri kirjoitti:

   Se on sitten sinun yhteydessäsi tuo ongelma, koska minulla linkki ohjaa suoraan Spotifyhin kuten kuuluukin.

 8. latee kirjoitti:

  Mikähän mahtaa olla vikana kun asensin tuon audacityn uusimman beta version ja lame encoderin niin yrittäessäni valita asetuksista äänitysvälineeksi äänikortin niin ei löydä äänistysvaihtoehtoja ollenkaan? Mikrofonin ollessa kiinni löytää sen, mutta äänikorttia listassa ei ole.

  • Saituri kirjoitti:

   Luulenpa, että syy tähän on se, joka aiemmissa kommenteissakinon mainittu, eli äänikorttisi on ”rampautettu” valmistajan toimesta.

 9. Tarusa kirjoitti:

  Hei tahtoisin äänittää musiikkia tällä audacity tavalla, mutta jokin nyt vain mättää kun kuuntelen nauhoittamiani ”kappaleita” niin kone on nauhottanut vain huminaa. (Sellainen sähköinen humina mitä esim. stereot pitävät kun ovat päällä mut eivät soita mitään) Olen siis saanut audacityn ja lame-enkooderin ladattua ja toimimaan, sekä ostin uuden usb-äänikortin kannettavaan. Minun audacityni on hieman eri näköinen kuin nuo esimerkki kuvat, mutta luulen että minulla on jokin kohta audacityssä väärin mitä esimerkeissä ei ole näytetty?

  Olen huono selittämään, mutta esimerkiksi audacityssä näkyvä sisääntulotason mittari vain liikkuu kappaletta nauhoitettaessa, mutta vieressä oleva ulostulotason mittari on aivan kuollut, kuuluuko näin olla?

  En myöskään tiedä mikä pitäisi olla ”output device”, kun vaihtoehtoina ovat nämä kolme: kaiuttimet(usb-äänilaite), kaiuttimet (high devinition audio), microsoft sound mapper

  ja mikä pitäisi olla ”input device”, kun on nuo samat kolme vaihtoehtoa mikrofoneiksi?

  Myöskin noista volumeista eli siis ”output volume slider” ja ”input volume slider” en tiedä pitäisikö olla kovalla vai hiljaisella vai puolivälissä?

  OLISI MAHTAVAA JOS VOISIT VASTATA, vaikka viestiketju onkin melko vanha jo..

  Taru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *