Artikkelin Suomalaiset ovat maailman sitkein kansa – Wincapita jatkuu kommentit http://saituri.org/sijoittaminen/suomalaiset-ovat-maailman-sitkein-kansa-wincapita-jatkuu/ Vapaaksi rahan vallasta Tue, 20 Jan 2015 13:36:33 +0000 hourly 1 Kirjoittaja: Saituri http://saituri.org/sijoittaminen/suomalaiset-ovat-maailman-sitkein-kansa-wincapita-jatkuu/#comment-2652 Wed, 14 Dec 2011 12:01:43 +0000 http://saituri.org/?p=3344#comment-2652 ”Akupunktio, kristalliterapia tai enkeliterapia” toimivat tässä kommentissani esimerkkeinä ns. hoitomuodoista, joihin ei tarvita mitään virallista koulutusta, sertifikaattia tai muuta sellaista. Tottahan näitä on saatavilla, mutta ne eivät ole pakollisia voidaksesi tarjota palvelua. Vaihtoehtolääketiede, kuten homeopatia, ei ole luvanvaraista toimintaa, joten kuka tahansa riittävän suurella pokalla varustettu voi sitä ruveta harjoittamaan (kiropraktikko poistettu listasta, koska se nykyään kuuluu valviran nimikesuojattujen ammattihenkilöiden listalle –> joskin kiropraktiikkaa voi harjoittaa jollakin muulla nimikkeellä niin kauan kuin ei kutsu itseään kiropraktikoksi). Tämä tietysti lisää vaihtoehtohoitojen laatuvaihtelua merkittävissä määrin riippumatta siitä perustuuko itse hoito johonkin todelliseen vai ei. Esimerkiksi koulutettu, sertifioitu ja hyvämaineinen kiropraktikko voi hyvinkin saada selkäsi kuntoon kun samalla joku toinen vähemmän kokenut ”nikamanniksauttaja” saa vain vahinkoa aikaan.

Vaikka koululääketiede pitkälti sulkeekin yllämainitut hoitomuodot pois, ei se tietysti tarkoita sitä, etteikö niillä olisi vaikutusta hoidettavaan kohteeseen, oli vaikutus sitten plaseboa tai jotakin muuta, vielä tuntematonta. Hoidon teho ei siis nyt ollut argumentoinnin kohteena. Se olkoon oma puheenaiheensa jollakin muulla sivustolla.

Ja kyllä, olen muun muassa käynyt akupunktiossa. Käsitykseni eivät ainakaan parantuneet hoitajan huonon asiaan perehtymisen vuoksi.

]]>
Kirjoittaja: Tyhjä sanko kolisee eniten? http://saituri.org/sijoittaminen/suomalaiset-ovat-maailman-sitkein-kansa-wincapita-jatkuu/#comment-2651 Wed, 14 Dec 2011 08:07:54 +0000 http://saituri.org/?p=3344#comment-2651 ”Akupunktio, kristalliterapia tai enkeliterapia olisivat otollinen bisnes. Niihin kun ei tarvita koulutusta, riittää, että osaa puhua rauhallisesti ja saa toisen tuntemaan olonsa hyväksi. 60 € käyntihinnalla minä ainakin saisin tuntemaan kenen tahansa olon erittäin hyväksi iso hymy samalla naamallani.”

Voi voi, sivuja selaillessani pidin sinua melko fiksuna tyyppinä, mutta nyt alkoi kyllä epäilyttää. Puhut akupunktiosta omituisen alentuvaan sävyyn, onko kyseessä ennakkoluuloisuus vai oikea kokemusperäinen tieto?

Niin arvelinkin.

]]>
Kirjoittaja: WISH WinCapita | Uskonnollinen yhdyskunta http://saituri.org/sijoittaminen/suomalaiset-ovat-maailman-sitkein-kansa-wincapita-jatkuu/#comment-2291 Tue, 01 Feb 2011 22:15:06 +0000 http://saituri.org/?p=3344#comment-2291 […] tästä aiheesta on vielä jatkaa kun se niin mehukas on. Lupasin nimittäin edellisessä WinCapita kirjoituksessani, että syön hatullisen aitoa paskaa jos uusi WinCapita ei ole vanhan WinCapitan […]

]]>
Kirjoittaja: admin http://saituri.org/sijoittaminen/suomalaiset-ovat-maailman-sitkein-kansa-wincapita-jatkuu/#comment-790 Tue, 16 Mar 2010 17:50:27 +0000 http://saituri.org/?p=3344#comment-790 Puhut asiaa. Auttaminen ei ole koskaan ollut tie rikkauksiin.

1. Pikavippibisnes ei ole enää hirveän kannattavaa; on liikaa kilpailua. Jokin muu, mikä?
2. Ei tarvitse mennä rapakon taakse. Riittää, että ryhdyt helluntailaiseksi tai lestadiolaiseksi ja alat kiertää pohjoismaita saarnamiehenä. Mahdollisuudet ovat rajattomat
3. Tämä on minullakin käynyt mielessä useammin kuin kerran. Turvallisin tie lienee uusi vatsalihas- tai perseenmuokkauslaite. Nämä ovat ikihitti.
4. Akupunktio, kristalliterapia tai enkeliterapia olisivat otollinen bisnes. Niihin kun ei tarvita koulutusta, riittää, että osaa puhua rauhallisesti ja saa toisen tuntemaan olonsa hyväksi. 60 € käyntihinnalla minä ainakin saisin tuntemaan kenen tahansa olon erittäin hyväksi iso hymy samalla naamallani.
5. Alan lähettelemään ”suomalaiskirjeitä” maailmalle, jossa kerron ”juuri sinun” voivan auttaa minua siirtämään 50 000 000 serkunkaimani varannoista jollekin offshore-tilille ”juuri sinun tilisi” kautta; tietenkin tiettyä ennakkosummaa vastaan.

Rahan tuloa ei voisi estää…

Ahne sika sisimmässäni sinun tavoin välillä myös miettii tällaisiin ryhtymistä. Mikä siinä onkin, että ihmiset haksahtavat totaalisen mahdottomiin juoniin mukaan kerta toisensa jälkeen? Sitä on kai turha sen enempää miettiä, vaan on ryhdyttävä kohta kehittelemään itsekin samanlaisia juonia. Ehkä keksin jotain, jossa voin yhdistää turhan toivon luomisen ja roinakasat. Olen miljonääri tuotapikaa.

]]>
Kirjoittaja: J.A. http://saituri.org/sijoittaminen/suomalaiset-ovat-maailman-sitkein-kansa-wincapita-jatkuu/#comment-789 Tue, 16 Mar 2010 17:21:01 +0000 http://saituri.org/?p=3344#comment-789 Tiedätkös saituri, me olemme väärällä alalla kun teemme rehellistä työtä (tai ainakin yritetään). Jos raha olisi se motiivi, niin vaihtoehtoina olisi kai

1) pikavippibisnes

2) rapakon taakse tele-evankelistaksi huutamaan praise the lordia

3) suunnitella tv-shopiin ihmelaitteita

4) jokin muu ihmeellinen huuhaabisnes, kuten vaihtoehtohoidot, jossa erona suoraan valehteluun on vain sanamuoto (”monet ovat sanoneet saaneensa avun tästä”).

Tällä Suomen kannustavuudella, verotuksella ja työtilanteella lienee vain ajan kysymys, kunnes myyn arvoni, periaatteeni ja sieluni. Ilmeisesti oikea ratkaisu olisi alkaa kauppaamaan ihmisille joko turhaa toivoa tai roinaa, jota he eivät tarvitse.

]]>
Kirjoittaja: Tom Eklöf http://saituri.org/sijoittaminen/suomalaiset-ovat-maailman-sitkein-kansa-wincapita-jatkuu/#comment-730 Sun, 07 Mar 2010 22:12:17 +0000 http://saituri.org/?p=3344#comment-730 Kyllähän tässä alkaa itselläkin vähän sellainen fiilis tulla, että täytyy lähteä tähän touhuun mukaan. Ei siis WinCapitaan, vaan näiden älyvapaiden ”ohjelmistojen” myyntiin. Koodaustaitoa löytyy, eli täytynee vaan lyöttäytyä jonkun supliikkimiehen kanssa yhteen niin saadaan kunnon paketti kasaan ja voilà; idiootit ja heidän rahansa eroavat toisistaan.

]]>
Kirjoittaja: zerno http://saituri.org/sijoittaminen/suomalaiset-ovat-maailman-sitkein-kansa-wincapita-jatkuu/#comment-725 Sun, 07 Mar 2010 18:33:13 +0000 http://saituri.org/?p=3344#comment-725 Mutta hei fakta on kuitenkin se että on ihmisiä jotka ”oikeasti” luulee että lotossakin voittaa joka viikko. Myönnän heti että toi on tuntuu että olis”kusetusta” mutta nyt ja tulevaisuudessa löytyy ihmisiä jotka luulee että helppoa rahaa on oikeasti saatavilla. Kuten faija on mulle aina sanonut ei se ole tyhmä joka pytää vaan…….. .:)

]]>
Kirjoittaja: admin http://saituri.org/sijoittaminen/suomalaiset-ovat-maailman-sitkein-kansa-wincapita-jatkuu/#comment-719 Wed, 03 Mar 2010 20:01:45 +0000 http://saituri.org/?p=3344#comment-719 Näin on. Vuodesta toiseen vanha viisaus ”jos se näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se myös on sitä”, unohtuu tällaisiin sijoittavilta. Sitä luulisi, että edes nanosekunnin ajan asiaa penkoisi vähän pidemmälle, ennenkuin jonkun vyölaukkumiehen sijoitussuosituksiin lähtee mukaan kymmenillä tuhansilla.

]]>
Kirjoittaja: FL Boy http://saituri.org/sijoittaminen/suomalaiset-ovat-maailman-sitkein-kansa-wincapita-jatkuu/#comment-718 Wed, 03 Mar 2010 19:46:55 +0000 http://saituri.org/?p=3344#comment-718 Wincapita ja sen jatkokehitelmä(t) ovat suorastaan surullisen kaunis esimerkki siitä, ettei suomalaisilla noin keskimäärin ole minkäänlaista käsitystä edes sijoittamisen perusasioista. Wincapitahan lupaili jopa satojen (?) prosenttien vuosituottoja mukaan lähteville. Jos sellaiset lupaukset eivät soittele osallistujien päässä mitään kelloja, ei kovin hyvältä näytä.

Hyvää matkaa vaan Wincapitan toiselle kierrokselle, pitäkäähän hatuistanne kiinni!

]]>