Suomalaiset ovat maailman sitkein kansa – Wincapita jatkuu

You may also like...

8 Kommenttia

 1. FL Boy kirjoitti:

  Wincapita ja sen jatkokehitelmä(t) ovat suorastaan surullisen kaunis esimerkki siitä, ettei suomalaisilla noin keskimäärin ole minkäänlaista käsitystä edes sijoittamisen perusasioista. Wincapitahan lupaili jopa satojen (?) prosenttien vuosituottoja mukaan lähteville. Jos sellaiset lupaukset eivät soittele osallistujien päässä mitään kelloja, ei kovin hyvältä näytä.

  Hyvää matkaa vaan Wincapitan toiselle kierrokselle, pitäkäähän hatuistanne kiinni!

  • admin kirjoitti:

   Näin on. Vuodesta toiseen vanha viisaus ”jos se näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se myös on sitä”, unohtuu tällaisiin sijoittavilta. Sitä luulisi, että edes nanosekunnin ajan asiaa penkoisi vähän pidemmälle, ennenkuin jonkun vyölaukkumiehen sijoitussuosituksiin lähtee mukaan kymmenillä tuhansilla.

 2. zerno kirjoitti:

  Mutta hei fakta on kuitenkin se että on ihmisiä jotka ”oikeasti” luulee että lotossakin voittaa joka viikko. Myönnän heti että toi on tuntuu että olis”kusetusta” mutta nyt ja tulevaisuudessa löytyy ihmisiä jotka luulee että helppoa rahaa on oikeasti saatavilla. Kuten faija on mulle aina sanonut ei se ole tyhmä joka pytää vaan…….. .:)

 3. Tom Eklöf kirjoitti:

  Kyllähän tässä alkaa itselläkin vähän sellainen fiilis tulla, että täytyy lähteä tähän touhuun mukaan. Ei siis WinCapitaan, vaan näiden älyvapaiden ”ohjelmistojen” myyntiin. Koodaustaitoa löytyy, eli täytynee vaan lyöttäytyä jonkun supliikkimiehen kanssa yhteen niin saadaan kunnon paketti kasaan ja voilà; idiootit ja heidän rahansa eroavat toisistaan.

 4. J.A. kirjoitti:

  Tiedätkös saituri, me olemme väärällä alalla kun teemme rehellistä työtä (tai ainakin yritetään). Jos raha olisi se motiivi, niin vaihtoehtoina olisi kai

  1) pikavippibisnes

  2) rapakon taakse tele-evankelistaksi huutamaan praise the lordia

  3) suunnitella tv-shopiin ihmelaitteita

  4) jokin muu ihmeellinen huuhaabisnes, kuten vaihtoehtohoidot, jossa erona suoraan valehteluun on vain sanamuoto (”monet ovat sanoneet saaneensa avun tästä”).

  Tällä Suomen kannustavuudella, verotuksella ja työtilanteella lienee vain ajan kysymys, kunnes myyn arvoni, periaatteeni ja sieluni. Ilmeisesti oikea ratkaisu olisi alkaa kauppaamaan ihmisille joko turhaa toivoa tai roinaa, jota he eivät tarvitse.

  • admin kirjoitti:

   Puhut asiaa. Auttaminen ei ole koskaan ollut tie rikkauksiin.

   1. Pikavippibisnes ei ole enää hirveän kannattavaa; on liikaa kilpailua. Jokin muu, mikä?
   2. Ei tarvitse mennä rapakon taakse. Riittää, että ryhdyt helluntailaiseksi tai lestadiolaiseksi ja alat kiertää pohjoismaita saarnamiehenä. Mahdollisuudet ovat rajattomat
   3. Tämä on minullakin käynyt mielessä useammin kuin kerran. Turvallisin tie lienee uusi vatsalihas- tai perseenmuokkauslaite. Nämä ovat ikihitti.
   4. Akupunktio, kristalliterapia tai enkeliterapia olisivat otollinen bisnes. Niihin kun ei tarvita koulutusta, riittää, että osaa puhua rauhallisesti ja saa toisen tuntemaan olonsa hyväksi. 60 € käyntihinnalla minä ainakin saisin tuntemaan kenen tahansa olon erittäin hyväksi iso hymy samalla naamallani.
   5. Alan lähettelemään ”suomalaiskirjeitä” maailmalle, jossa kerron ”juuri sinun” voivan auttaa minua siirtämään 50 000 000 serkunkaimani varannoista jollekin offshore-tilille ”juuri sinun tilisi” kautta; tietenkin tiettyä ennakkosummaa vastaan.

   Rahan tuloa ei voisi estää…

   Ahne sika sisimmässäni sinun tavoin välillä myös miettii tällaisiin ryhtymistä. Mikä siinä onkin, että ihmiset haksahtavat totaalisen mahdottomiin juoniin mukaan kerta toisensa jälkeen? Sitä on kai turha sen enempää miettiä, vaan on ryhdyttävä kohta kehittelemään itsekin samanlaisia juonia. Ehkä keksin jotain, jossa voin yhdistää turhan toivon luomisen ja roinakasat. Olen miljonääri tuotapikaa.

 5. Tyhjä sanko kolisee eniten? kirjoitti:

  ”Akupunktio, kristalliterapia tai enkeliterapia olisivat otollinen bisnes. Niihin kun ei tarvita koulutusta, riittää, että osaa puhua rauhallisesti ja saa toisen tuntemaan olonsa hyväksi. 60 € käyntihinnalla minä ainakin saisin tuntemaan kenen tahansa olon erittäin hyväksi iso hymy samalla naamallani.”

  Voi voi, sivuja selaillessani pidin sinua melko fiksuna tyyppinä, mutta nyt alkoi kyllä epäilyttää. Puhut akupunktiosta omituisen alentuvaan sävyyn, onko kyseessä ennakkoluuloisuus vai oikea kokemusperäinen tieto?

  Niin arvelinkin.

  • Saituri kirjoitti:

   ”Akupunktio, kristalliterapia tai enkeliterapia” toimivat tässä kommentissani esimerkkeinä ns. hoitomuodoista, joihin ei tarvita mitään virallista koulutusta, sertifikaattia tai muuta sellaista. Tottahan näitä on saatavilla, mutta ne eivät ole pakollisia voidaksesi tarjota palvelua. Vaihtoehtolääketiede, kuten homeopatia, ei ole luvanvaraista toimintaa, joten kuka tahansa riittävän suurella pokalla varustettu voi sitä ruveta harjoittamaan (kiropraktikko poistettu listasta, koska se nykyään kuuluu valviran nimikesuojattujen ammattihenkilöiden listalle –> joskin kiropraktiikkaa voi harjoittaa jollakin muulla nimikkeellä niin kauan kuin ei kutsu itseään kiropraktikoksi). Tämä tietysti lisää vaihtoehtohoitojen laatuvaihtelua merkittävissä määrin riippumatta siitä perustuuko itse hoito johonkin todelliseen vai ei. Esimerkiksi koulutettu, sertifioitu ja hyvämaineinen kiropraktikko voi hyvinkin saada selkäsi kuntoon kun samalla joku toinen vähemmän kokenut ”nikamanniksauttaja” saa vain vahinkoa aikaan.

   Vaikka koululääketiede pitkälti sulkeekin yllämainitut hoitomuodot pois, ei se tietysti tarkoita sitä, etteikö niillä olisi vaikutusta hoidettavaan kohteeseen, oli vaikutus sitten plaseboa tai jotakin muuta, vielä tuntematonta. Hoidon teho ei siis nyt ollut argumentoinnin kohteena. Se olkoon oma puheenaiheensa jollakin muulla sivustolla.

   Ja kyllä, olen muun muassa käynyt akupunktiossa. Käsitykseni eivät ainakaan parantuneet hoitajan huonon asiaan perehtymisen vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *