Näin lopetat eläkevakuutuksen – rahat takaisin?

Lue myös nämä…

139 vastausta

 1. Big-Sam kirjoitti:

  Eipä voi muuta sanoa kun onni ollut matkassa etten ole tuohon lähtenyt vaan ottanut alusta asti ohjat omiin käsiin.

  Tuo taulukko Skandiasta saatavista rahoista on uskomatonta luettavaa. Laillinen ryöstö?

 2. Muro kirjoitti:

  Onko ne vakuutusyhtiön vai verottajan ehtoja (ero, työttömyys jne.)?

  • admin kirjoitti:

   Nämä ehdot tulevat tietääkseni verottajan toimesta, koska kyseessä on verotuettu säästämismuoto. Jos rahojen nostamisesta tehtäisiin liian helppoa, olisi siinä veronkierron riski liian suuri. Takaisinostosta tapahtuvat kulut taas ovat vakuutusyhtiön itsensä säätelemiä.

   • Opiskelija kirjoitti:

    Miten on opiskelijoiden laita? Maksut lopetin jo vuosia sitten. Muttatoki olisi kiva saada omat pois ja käyttöön. Kyseessä Duo-eläkevakuutus.

 3. Muro kirjoitti:

  Aivan, mitenköhän asia hoituu jos/kun hallitus laajentaa vapaaehtoisten eläkevakuutusten nauttimaa veroetua muihin säästömuotoihin 2010. Voikohan tällöin siirtää vanhat sijoitukset uusiin tietenkin maksamalla edellisen yhtiön sanktiot. (itsellä se olisi 3% alussa sovitusta vuotuisesta säästösummasta x sovitut vuodet).

  Taloussanomissa oli asiaa liittyvä artikkeli ja lainaus sieltä:

  ”Säästäjä voi pian saada veroedun eläkevakuutusten lisäksi pankkitilille, rahastoihin ja osakkeisiin tehdyistä eläkesäästöistä. Tulevaisuudessa säästöjä voi myös siirtää ilman veroseuraamuksia yhtiöstä toiseen.”

  • admin kirjoitti:

   Käytännön toteutushan se ongelmallisin onkin ja mielenkiinnolla odotetaan miten käy. Vakuutusyhtiöt voivat – kuten jo sanoitkin – itse määritellä takaisinostosta perittävät kulut. Tuskin kovin helpolla päästävät irti tuottoisista lypsylehmistä.

 4. Dexter kirjoitti:

  Kiitokset yksityiskohtaisesta ohjeesta!

  Toimin ohjeen mukaisesti ja heti seuraavana postipäivänä puhelin pirahti ja samainen sijoitusneuvoja joka oli ”vakuutuksen” kaupannut soitteli ja kyseli kuulumisia. Olisi ollut tarjolla uusia vielä tehokkaampia säästömahdollisuuksia. Sanoin, että tehdään niin, että seuvaavan kerran, kun tarvitsen sijoitusneuvoja, ni soittelen sitten teille päin. Ei oo sen jälkee enää soitellu.

 5. Auroora kirjoitti:

  Toimitinpa tuossa eilen pankkiin avioeron 2. vaiheen paperin. Ja nyt odottelen, mitä jää käteen, kun eläkevakuutus on purettu;-/ Sitä en vain ymmärrä, että miksi tarvittiin alkuperäinen verokortti??? Kopio verokortista olisi tarkoittantut sitä, että käytettäisiin korkeampaa veroprosenttia. Ei osannut pankkivirkailijakaan vastata tähän kysymykseen.

  Annoin sen alkuperäisen verokortin – ei aina oikei jaksa taistella…

  • admin kirjoitti:

   Ikävää, että näin on päässyt käymään. Toivottavasti tämä on kuitenkin alku jollekin paremmalle… usein on.

   Mihin tämä verokortti tarvittiin? Ilmeisesti vakuutuksesi on jo niin vanha, että osaan siitä sovelletaan vielä ansiotuloverotusta? Ymmärrän oikein hyvin, että aina ei kiinnosta vääntää kättä joka asiasta. Verottajalta voi kuitenkin kysyä mikä on lainmukainen käytäntö; tarvitaanko alkuperäistä verokorttia todella.

 6. Make kirjoitti:

  Vaimo keskeytti OP/Aurum(?) kanssa tekemänsä vakuutuksen maksujen maksamisen pari vuotta sitten, mutta pankkivirkailijan mukaan jonkinlaisia vuosikuluja tulee maksaa (n. 20€/vuosi). Voisiko siis tämänkin välttää? Summa ei enää ole suuri, mutta kuitenkin…

  • admin kirjoitti:

   Kyse on varmaankin eläkevakuutuksen vuosikulusta, joka otetaan vakuutuksen pääomasta, eikä esimerkiksi käyttötililtä (käsittääkseni tämä on myös ainoa sallittu tapa)? Jos nuo kulut syövät pääoman kokonaan, sitten eläkevakuutus vain lakkaa olemasta ja sopimus purkautuu kokonaan. Tuosta kulusta ei pääse millään eroon, koska se todennäköisesti on mainittu ehdoissa. Jos vakuutuksessa on pääomaa tarpeeksi, ei se juuri arvoon vaikuta.

 7. Make kirjoitti:

  Kyllä tuota vuosikulua on kuulemma peritty vielä toisenkin pankin käyttötililtä suoraveloituksena. Täytynee yrittää löytää joko kotoa tai pankista sopimuspaperit joissa tuon kulun periminen olisi tarkoin selvitetty. Ilmeisesti vaimolle on kerrottu OP:sta, että vähintään tuo vuosikulu tulee maksaa, joten hän on maksanut kulun vuosittain suoraveloituksena nykyiseltä, toisessa pankissa sijaitsevalta käyttötililtään.

  En uskalla suoralta kädeltä neuvoa suoraveloituksen purkamista ja maksamatta jättämistä, kun pankista ovat noin neuvoneet. Joutuu vielä maksamaan rupuiset kymppinsä perinnän kautta.

  • admin kirjoitti:

   Suoraveloitusta ei saa tapahtua, ellei asiakas ole siihen varta vasten allekirjoittanut sopimusta, eli asiaa tuntemattomana ei tuo kyllä ihan lailliselta touhulta kuulosta. Luulenkin, että jokin väärinkäsitys on tuolloin pari vuotta sitten tapahtunut, kun säästäminen ”keskeytettiin”. Edes Skandia, joka kuitenkin on maailman kallein eläkevakuutus, ei tuollaisia peri, vaan kaikki kulut otetaan sisäänmenevästä rahasta tai pääomasta. Kun vakuutuksen laittaa ”jäähylle” nousevat ylläpitokulut jonkin verran, mutta se veloitetaan pääomasta.

   Jälleen yksi arvailu, joka tässä tulee mieleen on, että josko OP:llä on jonkinlainen järjestelmä keskeytysten varalle, jolloin henkkilö saa valita, maksaako vakuutuksen kulut tililtä niin, että pääoma ei sen takia hupene. Tällaisessa ei tässä yhteydessä olisi mitään järkeä, koska on tarkoitus, että vakuutus unohdetaan kokonaan…. kunhan heittelen ilmaan ehdotuksia.

   Käykää nyt kysymässä, onko vakuutus todella virallisesti laitettu vapaakirjalle ja että haluatte kaikki vakuutuksen kulut perittäväksi pääomasta, jolloin vakuutussopimus loppuu mikäli kulut jossakin vaiheessa syövät pääoman kokonaan. Pankkin siis mars ja nostatte asiasta pienen äläkän. Jos virkailija istuu ö:nä, eikä osaa kysymyksiin vastata, niin pyydätte paikalle henkilön, joka tietää.

   Eläkevakuutukseen, tai mihinkään sijoitusvakuutuksiin ei ketään voida pakottaa maksamaan yhtään mitään! Rahoja ei ehkä saa ulos, kun lopettaa, mutta ei niistä ole pakko mitään maksaa jos ei halua.

   Kysymykseen on todella vaikea minun vastata, koska en ole ollut OP:n eläkevakuutuksen kanssa koskaan missään tekemisissä, eikä tämän sopimusehtoja löydy netistä ollenkaan.

 8. Make kirjoitti:

  Suuret kiitokset avusta.

  Pääsin nyt sen verran ”kärryille” tuosta hommasta, että tehdyn aluperin tehdyn hakemuksen mukaan:

  ”…Vuosittain on kuitenkin maksettava vähintään vakuutukseen liitetyn kuolemanvaraturvan ylläpidosta perittävä maksu, josta ilmoitetaan arvio kunkin kalenterivuoden alussa.”

  Tähän asti tuo pakollinen maksu on ollut 0,25€ luokkaa/vuosi. Loput suoritetuista maksuista ovat olleet vakuutusmaksuja. Vakuutukseen ”sijoittaminen” lopetetaan joka tapauksessa oitis jolloin jäljelle jää kinastelu tuosta kuolemanvaraturvasta. Mennään tämän alkuperäisen sopparin kanssa pankkiin ja pyydetään pankkia perimään nuo sentitkin pääomasta.

  Harmillista vain, että tässä ns. hakemuksessa ei jostain syystä ole varsinaisia ehtoja mukana, eli tuon kuolemanvaraturvan ylläpidosta perittävän maksun suoritustavasta ei löydy mainintaa. Vaadimme joka tapauksessa esittämään sopimustekstin jonka mukaisesti maksu tulee erikseen suorittaa mikäli pääomasta eivät suostu veloittamaan.

  Tajuton sotku kyllä :)

 9. vikke kirjoitti:

  Terve,

  Olen ottanut A:n kautta aikoinaan (2002) eläkevakuutuksen. :-( Elämäni on vähän heitellyt minua paikasta toiseen, joten en ole joutanut seuraamaan kovin tarkkaan tilanteen kehittymistä. En myöskään ole ollut tietoinen Skandian kalleudesta enkä näistä oikeusprosesseistakaan, ennen kuin vasta pari viikkoa sitten. Olen ehtinyt mättää rahaa sinne jo lähes 8000 euroa ja rahaston arvo on tällä hetkellä jotain 7000 euroa. Minulla on ollut vielä A:n oma rahasto, joka taitaa olla kalleimmasta päästä.

  Nyt tilanteen tajuttuani haluaisin päästä eroon vakuutuksesta, mutta jos lopetan sijoittamisen niin pääomaa alkaisi syömään ne ylläpitokulut.

  Mitä Saituri tekisi tässä tilanteessa? Onko minulla muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa sijoittamista johonkin Skandian toiseen rahastoon?

 10. Jimi kirjoitti:

  YES !!
  Irtisanoin eläkevakuutukseni tällä päivämäärällä ja rahat ovat tilillä ensi viikolla. Homma hoitui kivuttomasti. Vakuutusfirma neuvoi asiallisesti kuinka toimia ja verottajalta sai EHDOTTOMAN hyvää ja asiallista palvelua….pienillä
  tappioilla selvisin…79% rahoista takaisin YES!!!

  • admin kirjoitti:

   Ei voi kuin onnitella. Ilmeisesti kyseessä oli työttömyyden tms. perusteella irtisanottu eläkevkuutus, kun kerran rahat sait uloskin?

 11. Jake kirjoitti:

  En ymmärrä tätä verotus puolta.
  Esim. itselläni on kohta työttömyys kestänyt vuoden ja pääoma, mitä tällä hetkellä säästöissä löytyy, on pienempi, kuin vakuutukseen sijoittamani rahat.
  Olen siis tappiolla jo ennen takaisinostoa ja maksan silti veroa rahoista, joita olen sijoittanut ja joista olen jo maksanut kertaalleen verot.
  Ei mene kaaliin.

  • Saituri kirjoitti:

   Niinpä. Silleen se kuitenkin menee. Perusteluna se, että olet saanut siihen säästäessäsi veroedun. Tältä pohjalta valtio katsoo oikeutetuksi verottaa sinua raskaammin kuin normaalissa sijoittamisessa, eli jopa silloin kun olet tappiolla. Se veroetu kun on vain siirrettyä verotusta säästöjen nostoajankohtaan.

 12. Jari kirjoitti:

  Ensi viikolla vien loptetuskirjeen paikan päälle ja lopetan Skandian eläkesäästämisen. En ole kerennyt kuin about 5 vuotta (muistaakseni) laittaa rahaa sinne minimipanoksen eli 85 ekee (muistaakseni, heh).
  Nyt soittivat ja saivat nostettua 100 ekeen.
  Vakutuus on tyyppiä Z07 eli jotain kuluja maksan sitten vissiin niin kauan kuin rahaa on siellä, vai?

  Ei koskaan enään tuollaisiin paskoihin kyllä sekaannu.

  • Saituri kirjoitti:

   Onnea valintasi johdosta. Nyt ei auta muu kuin nollata tilanne ja suunnitelma tulevaisuus parempien sijoitusten varaan. Älä myöskään unohda kunnon vararahastoa, jolla mielenrauha kootaan.

   Z07 – vakuutuksessa ainoat kulut keskeytyksen jälkeen on, että kuukausi kulu nousee viidestä eurosta 7,5:een euroon.

   • Jari kirjoitti:

    Moro velä,

    Tulipahan mieleen, että kun on joitain syitä miksi niitä rahoja saa ulos eläkesäästämisestä (ero, työttömyyt jne), niin onko nuo vielä voimassa jos jotain tuollaista edellä mainittua tapahtuu (ero, työttömyys jne)

    Ei ole nyt niitä pienellä printattuja lappua käsillä, että voisin alkaa itse lukemaan niitä. Kiitos etukäteen vastauksesta.

    p.s. ihan hauskaa muuten, että silloin kun vielä sijoittelin tuonne, niin sieltä soiteltiin vähän väliä ja tarjottiin kk-maksun nostoa tai muuta kivaa ja nyt kun vein aikoinaan lapun etten enään maksa mitään, niin yllättäen puhelin ei ole soinut enään :).

    • Saituri kirjoitti:

     Kyllä ne ehdot edelleen voimassa ovat.

     Mikäli tällaiseen tilanteeseen joku päätyy, on tietenkin parasta olla yhteydessä omaan vakuuttajaan ja tiedustella yksityiskohtaisempi menettely sitten vielä erikseen. Kyllä sieltä vastaus tulee.

   • Jari kirjoitti:

    Ja edelliseen kyselyyni ja kommenttiini, niin löytyhän se vastaus helpostikin sieltä Skandian sivuilta.

    Eli näin se menee:

    K: Voinko itse päättää, milloin nostan rahat vakuutuksesta?
    V: Alin mahdollinen eläkeikä sekä eläkkeen maksuaika riippuvat vakuutussopimuksestasi. Eläkevakuutuksesi on suunniteltu antamaan sinulle lisätuloja eläkepäivinäsi. Tämä tarkoittaa, että voit nostaa eli takaisinostaa vakuutussäästöt ennen eläkeikää vain jos olet eronnut aviopuolisostasi, aviopuolisosi on kuollut tai sinun työttömyytesi tai pysyvä työkyvyttömyytesi on kestänyt vähintään vuoden, tai mikäli et hyväksy vakuutuksesta perittävien kulujen korotusta tai sellaista muutosta vakuutusehtoihin, joka heikentää oikeuksiasi.

    Mitähän tuo ”et hyväksy vakuutuksesta perittävien kulujen korotusta” tarkoittaa?
    Sillä nyt kun keskeytin vakuutuksen, niin kk-kulu nousi 5 ekestä 7,5 ekee, tosin tuo ei taida olla sellainen syy, että voisi saada rahat takaisin?
    Mutta mikä tuollainen korotus olisi jonka perusteella saisin rahat ulos? Lähettääköhän ne jonkun lapun kotio jossa kertovat jostain korotuksista ja täten voisi olla hyväksymättä niitä.

    • Saituri kirjoitti:

     Jep. Tuo kohta “et hyväksy vakuutuksesta perittävien kulujen korotusta” ei tässä tapauksessa anna sinulle vapautta nostaa rahoja ulos sieltä, koska ehto kulujen noususta vakuutusmaksut keskeytettäessä löytyy jo valmiiksi ehdoista eläkevakuutuksen ottaessasi.

     Korotus, johon tuossa todennäköisesti viitataa on sellainen, jossa tuon vakuutuksen hallinnointimaksua yksipuolisesti korotetaan. Tällaisessa tapauksessa sinulle pitäisi myös tulla lappu, jossa takaisinostoa tarjotaan. Voin kuitenkin olla aika varma, että ainakaan kulutasoa he eivät näissä lähde nostamaan, koska jo nyt se on niin hyvä lypsylehmä, että tahallaan eivät varmasti pyri pääsemään asiakkaista eroon.

     Ongelma takaisinostossahan on se, että monilla vakuuttajilla se on sidottu jotenkin säästövuosiin, kuten tämänkin artikkelin kaaviosta näkyy.

 13. Juhani kirjoitti:

  Osaatko sanoa Z03 vakuutuksen kuluista mahdollisen keskeytyksen jälkeen? Olen nyt säästänyt vuodesta -99 (126 eur / kk) ja viime vuoteen asti vakuutus on ollut miinuksella, useamman tuhannen pahimmillaan. Vaihdoin sitten Elina Maailmaan kun USA oli alhaalla ja sen jälkeen arvo on onneksi noussut hyvin eli nyt arvo on tasan sama kuin maksetut maksut (noin 18.000).

  Olen vähän kahden vaiheilla, jatkaakko vai keskeyttääkkö. Onko tuo säästetty potti sen verran iso että sen mahdolliset tulot hoitaa keskeytyksen jälkeiset kulut, jottei kulut nakerra isoa osaa pois? Sopimuksen mukaan vakuutuksen voi nostaa 58 iässä, eli vielä 18 vuotta jäljellä.

  • Saituri kirjoitti:

   Kysymys on ongelmallinen, koska Z03 vakuutuksen ”rangaistuskulut” ovat vain Skandian tiedossa johtuen siitä, että he laskevat sen jonkin kaavan kautta. Toisin kuin Z07 vakuutuksessa, jossa rangaistus on vain 5:stä 7,5:een euroon nouseva kuukausimaksu, ei Z03:ssa tuo keskeytyskulu ole yhtä helppo. Se on kuitenkin jo etukäteen tiedossa, että suuri tuo kulu tulee olemaan.

   Se mitä sinun siis kannattaa tehdä, on kysyä asiaa suoraan Skandialta. Jos tällaista mietit, niin kyllä heidän on se sinulle pakko laskea. 18 000 on jo sen verran suuri summa, että päätökset asian suhteen ovat vähän vaikeita. Ongelma on siinäkin, että vaikka vain pienentäisit kuukausierääsi, rangaistaan sinua siitäkin.

   Eli siis, tähän kysymykseen voi vastata vasta sen jälkeen, kun olet Skandialta selvittänyt mikä sinun henkilökohtainen rangaistukulusi tuossa on… valitettavasti.

 14. Pakana kirjoitti:

  Miten vuoden työttömyysjakso tulee Skandialle todistaa, jotta saan rahani pois eläkevakuutuksesta? En ole ollut yrittäjyyden lopetettuani työvoimatoimiston kirjoilla.

  • Saituri kirjoitti:

   Hyvä kysymys, johon luultavasti voi antaa vastauksen vain Skandia. Kyllä he sieltä asiallisesti vastaavat ja kertovat miten prosessi etenee.

 15. Juhani kirjoitti:

  Itse tuota työttömyyteen perustuvaa lopetusta kanssa aikanaan Skandiasta kysyin eikä se vaikuttanut mitenkään vaikealta, piti muistaakseni toimittaa vain lausunto/todistus työvoimatoimistosta.

  Jos et ole ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi, et ehkä varsinaisesti ole ”työtön” vaikka töissä et olisikaan.

 16. Tapio kirjoitti:

  Olen alle nelikymppinen ja olen säästänyt jo yli 30 tuhatta Tapiolan omaeläkkeeseen. Nyt alkaa jo huono tuotto tympiä (Tapiola 2025). Minulla ei ole mitään tarvetta noille rahoille, mutta lisää en haluaisi enää maksaa. Jossain on puhuttu vapaakirjasta, mutta Tapiolan ehdoista en ainakaan äkkiä huomannut sellaisesta. Onko se lakisääteinen ja onko se edullisin tapa ? Vai pitäisikö eläkevakuutuksessa vaihtaa johonkin tiettyyn rahastoon tms ensin ja keskeyttää vaan maksaminen ? Tietysti jo maksetuille pitäisi tulla mahdollisimman hyvä tuotto.

 17. Tapio kirjoitti:

  Kiitoksia vastauksesta! Kyllä se vastauksesi tavoittaa ilman sähköpostiakin. Minua ihmetyttää, kun joka paikassa kysytään sähköpostia, sinua en syytä spämmäämisestä, mutta jostakin noita tuntuu vaan vuotavan. Siksi en mielelläni jakele osoitteitani joka paikkaan.

  Täytyy käydä Tapiolassa selvittämässä kulut. Suora osakesijoittaminen on jatkossakin varmasti taloudellisempaa kuin eläkevakuutukset.

  • Saituri kirjoitti:

   Eipä siinä sitten mitään. Toimit tietenkin niin kuin parhaaksi näet tietosuojasi suhteen, mikäli aktiivisesti foorumeita muutenkin seuraat.

   Ei muuta kuin Tapiolaan mars. Kyllä he siellä kertovat kaiken tarpeellisen. Aluksi saattaa nikottelua esiintyä, koska tämä on heidän tuottoisin tuote, mutta päättäväisyys palkitaan. Suora osakesijoittaminen on tietenkin teoriassa se kaikkein halvin sijoittamisen muoto, mutta jos ole esimerkiksi kuukausisäästäjä, ja säästettävää on vain muutamia satasia kuukaudessa, tulee indeksirahastoon sijoittaminen kohdallasi kaikkein halvimmaksi.

 18. Tyhmä kirjoitti:

  Moro

  Itselläni on tuo Skandian vakuutus. En nyt muista mitään tyyppejä tms koodia siitä. Onko väliä mihin Skandian toimistoon tuon keskeytysilmoituksen tekee tai lähettää? Pitääkö ilmoitus tehdä sille hepulle, jonka kanssa on aikoinaan tuon sopimuksen väsännyt.

  Itselläni onneksi sellainen tilanne, että kovin kauaa en ole ehtinyt maksaa, joten ihan käsittämättömiä tappioita ei ole tulossa?

  • Saituri kirjoitti:

   Ilmoituksen teet Skandian Suomen sivukonttoriin, Helsinkiin. Muita konttoreita ei Skandialla Suomessa taida ollakaan, sillä taho, jonka kanssa sopimuksen aikoinasi pykäsit oli asiamies.

 19. Ojasta allikkoon kirjoitti:

  Olen avopuolisino kanssa aloittanut eläkesäästämisen skandiaan muutama vuosi sitten,yhteensä meillä on siellä varoja tällä hetkellä n. 12 000 €. Harvoin myönnän että olen tyhmä mutta nyt todellakin sen teen, Meille suuri summa rahaa jossain mistä emme mitään ymmärrä ja lisää laitamme 200€ / kk. Siitäkään ei tarkkaa tietoa koska rahat saisimme ulos, ja mitä sieltä olisimme saamassa. Olisiko siis kannattavaa pysäyttää rahaliikenne. Mutta meneekö meidän säästämät varat tilin ylläpitokuluihin. Eläkeikään kun on vielä matkaa lähes 40 vuotta?

  Postissa tuli kirje jossa SEB Gyllenberg Asset Management Oy lopetetaan ja sijoittamamme varat siirretään vastaaviin uusiin rahastoihin. Uusia rahastoja hallinnoi Alexandria Rahastoyhtiö oy..

  Nyt ei mitään hajua tästäkään mitä kannattaa tehdä, Hyväksyä tämä mukisematta vai siirtää varat ilman erillistä toimenpidemaksua muihin rahastoihin? WTF? Auta tyhmää lehmää kaatumasta ojasta allikkoon.

 20. Petri kirjoitti:

  viitaten ojasta allikkoon kirjoitukseen…

  Skandia Alexandrian -rahastot siirtyvät siis Alexandria pankkiiriliikke Oyj:ltä Alexandria Rahastoyhtiö Oy:n hoitoon. Tämä taas on A pankkiiriliikkeen tytäryhtiö.

  Riittäisikö tämä ’…vakuutusehtomuutos, joka heikentää oikeuksiasi’ -purkupykälään? Sokea sonnikin osaa näet tästä rivien välistä lukea, että seuraavassa vaiheessa vielä nyt SEB Gyllenbergille ulkoistetut rahastojen salkun hoidot siirtyy kohta pelkästään A. rahastoyhtiölle, ja siitä taas seuraa, että buffetin hoito muuttuu kioskin pyörittämiseksi ”omilla, niin loistavilla kohteilla”.

  Siis, jos nyt hyväksyy tuon rahastomuutoksen mukisematta, ei varmaankaan seuraavassa vaiheessa voi enää asiaan tarttua.

  Mielenkiintoista olisi ylipäätää tietää, mikä on vakuutusehtomuutos, joka heikentää oikeuksiani…

 21. Nikke kirjoitti:

  Sama kirje tuli ja mietin että onko tuo riittävä syy päästä irti ja saada edes osa tyhmyyksissään sijoittamista rahoista takaisin?

  Eli pitääkö tuo siirto vain hyväksyä vai pitääkö nyt nostaa meteli?

  Mielenkiinnolla odottelen vastausta minäkin.

 22. Tano kirjoitti:

  Voitte tietysti ITSE valita rahaston, johon säästöt menevät. Ei tuota Aleksandrian rahastoa sinne mikään pakko ole jättää, eikä varmaan kannatakaan.

  Siksi ihan ensiksi kannattaa vaihtaa Aleksandrian oletettavasti sikamaiset vuosikulut omaava rahasto johonkin toiseen, jossa on pienemmät hallinnointikulut.

  Tämän jälkeen ainakin Z07-alkuinen eläkevakuutus on helppo laittaa jäihin ja lopettaa kuukausimaksut. Itse tein tämän puolisen vuotta sitten, kun tajusin, kuinka pienet lopettamiskulut ovat.

  Korotettu kulu on ainoastaan 2,5 euroa kuukaudessa. Tämä ei 20 vuodessakaan tee kuin 240 kk x 2,5 euroa, eli yhteensä 600 euroa. Ei tällainen lisäkulu kenenkään säästöjä syö.

  Itse asiassa inflaatiokin on isompi. Tuossa sakkomaksussa nimittäin ei taida olla indeksikorotuksia. Ja jos siihen sellainen tulee, niin se voisi riittää koko vakuutussumman takaisin saamiseen.

 23. samassa veneessä kirjoitti:

  Oletteko tehneet jotain toimenpiteitä vakuutuksen suhteen? Pystyykö lopettamaan vedoten tuohon Petrin mainitsemaan kohtaan? Muutama päivä aikaa toimia, jos on jotain tehtävissä.

 24. Pepe kirjoitti:

  Aikeissa lopettaa tuo OP:n Vapaaehtoinen eläkevakuutus.
  Vaimon kanssa maksettu sitä n.10v.Aloitimme yhdessä samaan aikaan,ennen avioliittoa.
  Eli kysymys:Jos ottaisimme avioeron,sopimus purkautuisi?
  Voikohan avioeron voimaan tullessa asua silti samassa osoitteessa?
  Rahat pois saatuamme tietenkin menisimme uudelleen naimisiin.

  • Saituri kirjoitti:

   Heh. Ratkaisu tuokin, mutta kannattanee kysyä asiaa suoraan OP:stä, että miten homma menee jos oikeasti avioero kohtaa. Eniten varmasti kiinnostaa, että paljonko siitä rokotetaan kaikenlaisia kuluja? Toinen on se, että millaiset todistukset vakuutusyhtiö tapahtumasta vaatii.

 25. A-P kirjoitti:

  Onkohan kukaan asianosaava vienyt näitä ongelmia koskaan mihinkään oikeusasteisiin, suomessa tai vaikka eu:n ratkaistavaksi?

 26. Onnistuuko? kirjoitti:

  ”Yrityksen ottama eläkevakuutus voidaan takaisinostaa ennen valittua eläkeaikaa vain seuraavissa tapauksissa: vakuutetun työntekijän työsuhde päättyy ennen sovittua eläkeikää muusta syystä kuin työntekijän työkyvyttömyydestä johtuen…..”

  Olen ottanut vakuutuksen omistamani Kommandiittiyhtiön nimiin. Jos lopetan firmani, voinko takaisinostaa eläkevakuutukseni?

 27. Utelias-75 kirjoitti:

  Itselläni on ollut nordean eläkevakuutus, vuodesta 2007 alkaen. Nyt olen kuitenkin jäänyt työttömäksi 1. 10. 2010 ja hain eilen 11. 10. 2011 todistuksen siitä, että olen ollut yli vuoden työttömänä.

  Tein juuri verkkopankin kautta ilmoituksen,että lopetan ko.homman ja lähetän työvoimaviranomaisen todistuksen ko. asista heidän oisoitteeseensa:
  Korvauspalvelut 2478E
  Aleksis Kiven katu 9
  00020 NORDEA

  Kuinkahan paljon saan lopulta takaisin, säästämäni varat ovat noin 3500 euroa. En löytänyt googlaamalla mistään nordean eläkevakuutuksen kuluja.

 28. kielo kirjoitti:

  moi! eläkevakuutuuksen rahoja tarttis vero mätkyjen maksamiseen
  onkohan mahdollista saada ne pois?

 29. Koopee kirjoitti:

  Moi,

  Juhani kirjoitteli reilu vuosi sitten Skandian eläkevakuutuksesta ja sen keskeytyksestä.

  Samoilla asioilla ja samassa veneessä ollaan. 12 v melko passiivista säästämistä takana, 9 v jäljellä, pari tonnia pakkasella ollaan (arvo n. 21.000). Siis en ole tuottoon tyytyväinen.

  Selvittelin myös niitä kuluja hieman. Z03 vakuutuksen purku-, maksujen keskeytys- tai pienennyskulut ovat, kuten täällä Saiturissakin on todettu, kiskurimaisia. Suoraa yksiselitteistä summaa näihin ei saa, vaan kulut riippuvat maksusitoumuksesta, vuosimaksujen suuruudesta ja jäljellä olevasta säästöajasta. Itse tulin sellaiseen laskelmaan, että maksujen lopetuksessa, jolloin vakuutus jää vielä voimaan, ns. VPP-kulut ovat mulle jotain 1%/v tällä hetkellä, mutta kokonaiskulun laskemista koko vakuutuksen jäljellä oloaikana vaikeuttaa se, että maksamattomat maksut vuosittain vähentävät kumulatiivisesti vakuutuksen arvoa ja lopullinen VPP-kulu määräytyy muuttuvan kk-kulu-%:n mukaan vielä vakuutuksen takaisinostohetken ostoarvosta. Siis aika kimuranttista, enkä osaa arvioida kokonaiskuluja tarkasti, tonneja joka tapauksessa. Päälle tulevat vielä hallinnointipalkkio 1%/v arvosta ja toimenpidepalkkio €5/kk. Siis vaikka maksut lopetettaisiin, loppuajan kulut ovat helposti 4.500-5.500 Eur. Jos loppuajan arvo-odotuskehitys on yhtä surkea kuin alun 12 v, ei näin menetellessä sijoituksella siis juhlita.

  Takaisinostokulut, l. lopetus, ovat ehkä hieman inhimillisemmät. Taas hankalat Skandian kaavat, eikä tarkkaan pysty arvioimaan, mutta kohdallani se voisi olla luokkaa 1.600 Eur.

  Siis oma arvioni olisi että maksujen keskeytys ei kannata, takaisinosto olisi järkevää, mutta kun ehdot sen suhteen eivät kohdaltani toteudu, naimisissa Skandian kanssa on oltava vaikkei hirveästi kiinnosta. Eli jatkan vakuutusta näillä näkymin. Täytyy ainakin yrittää olla aktiivisempi, mutta näinä pörssin turbulenttisina aikoina vaikeaahan se on. Onko Saituri, vanhana eläkevakuutuskauppiaana, samoilla linjoilla?

  Siis opetus: kyllä vakuutusyhtiöt omansa ottavat. Ilmankos niillä menee pankkeja paljon paremmin. Älä usko myyntipuheisiin ja lue kaikki ehdot sopimusten liitteenä.

  Ja lopuksi nyt en tällaisia vakuutuksia kyllä ottaisi.

 30. Ahis kirjoitti:

  Harkitsen itsekin Skandia Lifen Z03 tyyppisen vakutuksen laittoa vapaakirjalle, mutta jos kustannukset on tosiaan noin suuret pitänee jatkaa maksamista. 100 eur/kk. 10 vuotta jäljellä.

 31. pe kirjoitti:

  itselläni (noin 400e) ja avovaimolla (noin 500e) eläkevakuutus nordeassa. viimeiset 2 vuotta ei enää maksettu kuukausimaksuja. muutin itse sijoitussuunnitelman siten, että veloitus kummankin kohdalla vain 2 krt vuodessa. en kuitenkaan pitänyt suoraveloitustilillä enää rahaakaan, joten maksua ei mennyt sen jälkeen. siirryttiin 2010 osuuspankin asiakkaiksi kaiken muun kuin eläkevakuutuksen osalta.
  eilen käytiin nordean konttorissa, jossa kumpikijn teki kirjallisen hakemuksen vakuutuksen takaisinostosta. ei olla työttömiä tai eroamassa, ja kumpikin vielä hengessä. perusteluksi laitettiin, ettei koskaan enää haluta maksaa & säästetty summa suhteellisen pieni. tänään nordeasta soittivat, ja kertoivat että asia onnistuu. veroja menee tosin 42%.
  eli, eläkevakuutuksesta pääsee eroon vaikka lopetusehdot eivät täyty, ainakin periaatteessa. en osaa sanoa miten olisi onnistunut jos säästetyt varat olisivat isompia.

 32. Marco kirjoitti:

  Terve.

  OP-Pohjola osti Skandia Lifen pois kun jäi ”tyhjän päälle”. Oisko tässä vipuvartta eläkevakuutuksen irtisanomiseen? Varmaan lähitulevaisuus kertoo miten tämä myynti etenee käytännön tasolla, mihin se vaikuttaa (taisivat kertoa kaupan yhteydessä että ehdot pysyy samana joten tälläkö meitä pidetään kiinni ettei voi irtisanoa) sopimukseen.

  Jouluja!

 33. Vipuunmennyt kirjoitti:

  Milloin tämä Op Pohjolan ostotoimi on tapahtunut?Olisiko se hyvä konsti jos haluaisi irtisanoa vakuutuksen ja ottaa varat pois mitä sinne on syytänyt?
  Haluaisin myös irtisanoa tämän omani Z07 alkuisen eläkevakuutukseni,jota pitäisi vielä maksaa 12 vuotta… (150€/kk)

 34. jep kirjoitti:

  Ota saituri huomioon perinteisen eläkevakuutuksen alhaisemmat eläkeiät. näissä pääsee parhaimmillaan rahoihin kiinni jo 55-vuotiaana. Tätä ei ps-tili mahdollista. Vaan ps-tilin varoihin pääset kiinni vasta kun lakisääteinen eläkeikä täytyy, se voi olla 2020-luvulla vaikkapa 68-vuotta.

  Lisäksi verotus menee eläkevakuutuksissa tuloverotuksena ja ps-tilissä pääomaverona.

  Näissä on merkittävä ero, eli jos nostat eläkevakuutuksesta 60-vuotiaana 2000€/kk ei siitä mene veroa lähellekkään tämänhetkistä pääomaveroa 28%, ensi vuonna 30%

  • Saituri kirjoitti:

   Ellen täysin väärin muista, niin nekin eläkevakuutukset, jotka on otettu aikana jolloin vakuutuksen verotus perustui tuloverotukseen ovat nyt lakimuutoksen jälkeen uusien säästöjen osalta pääomaverotuksen piirissä. Vanhoissa vakuutuksissa olisi siis täten käytössä kaksi eri verokantaa riippuen siitä milloin kukin säästöerä on vakuutukseen sisään mennyt. Korjatkaa, mikäli löydätte toista informaatiota. Näin itse muistelen asian olevan.

 35. jep kirjoitti:

  Muistat ihan oikein, piti oikein tarkistaa verottajan sivulta, löytyy:

  http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tuloverotus/Ansiotulot/Pitkaaikaissaastamissopimuksen_ja_vapaae(12329)#yhteenveto eri vuosina otettujen elakevakuutusten verotuksesta

  kohta 9.

  kaikki eläkevakuutukset ei mielestäni ole siis ”totaalisen järjettömiä sijoituksia”.

  • Saituri kirjoitti:

   Haukkumiseni onkin keskittynyt lähinnä näihin korkeakuluisiin sijoitussidonnaisiin tuotteisiin, jossa asiakkaan etu on lähes kokonaan leikattu pois, ja erityisesti 2000 -luvun puolivälin kieppeillä syntyneisiin rahastuksiin. ”Entisaikaan” tarjoilluista eläkevakuutuksista olen kanssasi samaa mieltä. Esimerkiksi äidilläni on 90-luvulla otettu Suomi-yhtiöiden eläkevakuutus, joka on korkoperusteinen ilman käytännön häviöriskiä. Vakuutukseen on kerääntynyt mukava summa varsin hyvällä vuosikorolla, jonka turvin hän voi siirtyä hieman paremmalla rahamäärällä muutaman vuoden päästä eläkkeelle. Myöskään kulut eivät ole siinä jarruttaneet kehitystä liiaksi, vaikka niitäkin toki on. Skandian sontaan sitä ei kuitenkaan voi missään mielessä verrata. Joka tapauksessa hänelle tuolloin tehtynä kyseessä oli hyvä diili ja rahat sekä niiden kautta toteutettava korkeamman elintason eläköityminen ovat tarkoituksenmukaisesti turvattu. Onnitteluni niille, jotka tuolloin pystyivät sopimuksensa tekemään.

 36. Marco kirjoitti:

  Tuossa Jepin linkin alta löytyi teksti:

  ”Esimerkiksi vakuutuslainsäädännön mukaan vakuutuksen ottajalla on oikeus takaisinostoon myös silloin, kun vakuutusyhtiö muuttaa yksipuolisesti vakuutusehtoja tai vakuutuskanta siirretään toiseen vakuutusyhtiöön. Tällöin takaisinostoon ei sovelleta korotussäännöstä.”

  Hmm… Tässäkö se exit komento löytyi tähän hommaan.

  https://www.op.fi/op/op-pohjola-group?cid=-3770&srcpl=4

 37. Nisi Paanikoski kirjoitti:

  Irtisanoin syksyllä 2010 eläkevakuutukseni Nordeaan. Luonnollisesti eivät hyväksyneet tätä, koska mikään tälläkään palstalla olleista ehdoista ei täyttynyt. En viitannut mihinkään niistä vaan erääseen sopimusrikkeeseen, jossa minulle esitetyssä tarjouksessa vuodelta 1999 on maininta ”Eläkevakuutusmaksut ovat täysin verovähennyskelpoisia.” Lisäksi samassa tarjouksessa (tarjouksesta tehtiin vuonna 1999 samannumewoinen sopimus) esitetään verovähennyksen vaikutus siihen asti, kunnes jäisin eläkkeelle. Vetosin irtisanomisessa, että tässä on annettu eri tietoa harhaanjohtavasti verrattuna sopimusehtoihin ja tämä tulisi tuomita (varsinkin yritys vs. kuluttaja -tapauksessa) ehdottomasti sopimuksen laatijan heikkoudeksi ja näin hyväksyä purkuperusteeksi. Vein asiani syksyllä 2010 Vakuutuslautakuntaan ja Nordea vetoaa edelleen vain näihin tälläkin palstalla mainittuihin mahdollisuuksiin irrottautua sopimuksesta. He eivät ole kommentoineet minun irtisanomisperustetta Vakuutuslautakunnan tätä kysyessä. Päätöstä odotetaan tapahtuvaksi nyt keväällä 2012; käsittelyajaksi oli arvioitu 1.5 vuotta.

  Kuriositeettina mainittakoon (kertoo ehkä Meritan senaikaisesta työskentelytavasta muutenkin), ettei ole olemassa minun allekirjoituksella varustettua eläkesopimusta – ei minulla eikä Nordealla.

  • Saituri kirjoitti:

   Hyvä, että olet ottanut homman kunnolla käsittelyyn, etkä luovuta asiassa. Omiin silmiini näyttää siltä, että olet aika vahvoilla asiassa. Mielenkiinnolla odotamme miten asiassa käydään.

 38. tahvokas kirjoitti:

  skandiassa on alexandrian kautta muutama tonni lillumassa vapaakirjalla. Vuoden työttömyys täytyy mutta odottelen kesään kun tuo OP-skandia kauppa vahvistetaan ja hartaissa toiveissa olis jotta rahat saisin pois edes vähän pienemmillä kuluilla.

  paskan möivät mutta hölmönä ansaitsin sen.

 39. Nisi Paanikoski kirjoitti:

  Kiitos Saituri, pidän palstan toki ajan tasalla. Sen verran vielä täsmennyksenä, että irtisanoin vakuutukseni Nordealle kesällä 2009 ja tein tuon oikaisupyynnön Vakuutuslautakuntaan syksyllä 2010. Tällä on sinällään merkitystä, koska takaisinostoa ajatellen (+viivästyskorko) vakuutukseni arvo oli vuonna 2009 merkittävästä suurempi kuin 2010 tai 2011 tai tämä päivä!

  Ohessa tekstiä sopimuspaperista:

  ”Tarjousnumero 000445802, voimassa 31.12.1998 asti:

  Maksusopimus: maksuja maksetaan 400 mk 12 kertaa vuodessa, tammikuusta 1999 heinäkuuhun 2027. Lisäksi 31.12.1998 maksetaan 14000 mk.

  Maksusopimuksen mukaiset eläkevakuutusmaksut ovat kokonaan vähennyskelpoiset.

  Eläke alkaa 58 vuoden isässä.”

  Tässä vastineeni Nordean vastineeseen Vakuutuslautakunnalle (siellä näköjään kestää päätöksien teko; mikä mahtaa olla kohtuullinen odotusaika käsittelylle?);

  ”Vastine Nordea Henkivakuutus Suomi Oy:n (jatkossa Nordea) 13.1.2011 antamaan vastineeseen, viitteenä lausuntopyyntöni Vakuutus- ja rahoitusneuvonnalle, diaarinumero VKL 743/10.

  Nordean eläkesopimukseeni liittyvässä tarjouksessa on maininta, että eläke alkaa 58 vuoden iässä ja että vakuutussäästöt ovat kokonaan vähennyskelpoisia. Tarjouksessa on liite eläke-ennusteen laskelmasta, josta näkee suunnitelman mukaiset vuosieläkkeet ajalle 2027 ja 2034. Tarjouksessa on myös liite maksusopimuksen laskelmasta, jossa kohdassa 2) esitetään maksujen nettovaikutus vuoteen 2027 asti verovähennyksen jälkeen.

  Eläkevakuutuksen tuloverolain muutoksen jälkeen katson, ettei kyseisiä sopimustekstejä ja tarjouksen liitteitä voida mitätöidä sopimusehdoilla tai niiden yksipuolisilla muutoksilla; tilanne on tällöin sopimuksen laatijan heikkous. Edelleen, mikäli siis olisin hyväksynyt sopimusmuutoksen, tapahtuisi eläkevakuutuksessani alkuperäisen sopimuksen ja liitteiden vastainen, heikentävä vakuutusehtojen muutos, jolloin mm. vuodesta 2010 maksettavien maksujen alin verovähennykseen oikeuttava ikä olisi 62 vuotta nykyisessä sopimuksessa mainitun 58 vuoden iän sijaan ja että mm. verovähennysoikeuteen tuli heikentävä muutos. Katson, että vakuutus/sopimusehdot ovat yhtenä osana sopimuskokonaisuutta.

  Nordea mainitsee vastineensa lopussa, että kahden erilaisen tuotto-oletuksen ilmoittaminen on perustunut kuluttaja-asiamiehen edellyttämään toimintatapaan, jonka tarkoitus on ollut helpottaa eri yhtiöiden tarjoamien vakuutusten vertailumahdollisuutta. Lausuntopyynnössäni totean, että Nordealla on kaksi erilaista ja erimuotoista (4,50 % ja 10,00 %) tuotto-odotusta yhdessä tarjouksessaan ja lopullisessa sopimuksessaan yksi tuotto-odotus (4,50 %). Pyydän tässä yhteydessä selvittämään, millä tavalla tämä ilmoittaminen on kuluttaja-asiamiehen edellyttämän toimintatavan mukaista.

 40. Jossu kirjoitti:

  Hei,

  Eksyin tälle sivulle, kun googlettelin. Tutkiskelin tässä vuoden 2011 ”säästöjäni” Op:n Horisont 2025 rahastoon. Viime vuonna laitoin rahastoon 750 euroa josta yli 65% painui heti miinukselle. Aloitin säästämisen vuonna 2007 ja missään vaiheessa ei ole tullut säästölle mitään tuottoa. Toki tässä finanssitilanteessa rahasto-osuuksieni osuus kasvaa, vaikka miinuksella mennään? Onko näin? Olen oikeesti näiden suhteen ihan idiootti… Säästän pientä summaa eli 50 e kk. Ja mietin onko tässä mitään järkeä. Loppupäässä takkiin voi tulla jo tonneja. Viimevuonna oli hallinnointikuluihin mennyt 31 euroa. Onko se paljon vai vähän? Mieheni kertoi kuulleensa puolella korvalla, että Katainen suunnittelee vapaaehtoisten eläkesäästöjen aikaisimmaksi nostoiäksi 68 vuotta. Omassa sopparissani se on 62. Voidaanko ehtoja tuosta vain muuttaa? Mitä merkitystä on sillä, että Horisont 2025 on otettu ennen vuotta 2009…?
  Olisi paljon enemmänkin kysyttävää, jään ihmettelemään mahdatko huomata näin vanhassa postauksessa uusia kommentteja. Kiitos jo etukäteen.

 41. Nainen -85 kirjoitti:

  Pääseekö Tapiolan omaeläkkeestä millään keinolla eroon? Minulla on siellä reilut 300€ ainoastaan säästössä. Kerran olin yli 2 kuukautta ilman rahaa (jäin työttömäksi ja liitto tutki, minkä verran rahaa saan yms.) Silloin ei onnistunut Tapiolasta rahojen saanti takaisin. Harmittaa kun menin ko. eläkesäästön ottamaan. Otin sen 21-vuotiaana (2006 vuonna). Mitä sitten tapahtuu, kun säästössä olevat rahat ovat kaikki menneet ylläpito yms. kuluihin? Joudunko maksamaan lisää? Enää ei ole pienintäkään halua syytää ko. firmalle rahoja. On todella huijattu olo.. Lasku tulee joka kuukausi, mutta en ole maksanut sitä vuosiin. Summa kasvaa joka vuosi.

 42. pirjo kirjoitti:

  Kertokaa joku kuinka pääsee scandiasta eroon? Itsellä vapaa-kirjalla eli en maksa vakuutusta silti ovat 2 kertaa ottaneet tililtä vakuutusmaksun. Miten tästä pääsee eroon? Kertokaa, riittääkö avioero hakemus että on kirjattu vai pitääkö olla ihan vahvistettu ero?

 43. Marco kirjoitti:

  Pankista sanoivat tänään että tuolta skandialta pitäis tulla kirjettä viimeistään kesäkuussa jossa mahdollisuus laittaa homma poikki. Kuluja varmaan tulee mutta pääsee hommasta irti.

  Eli ootellaan vielä vähän josko tässä näin hyvin kävis.

 44. AA kirjoitti:

  Marco….siis onko Skandialta tulossa tuommoinen kirje kaikille sieltä eläkevakuutuksen ottaneille (= siihen hairahtaneille)?

  Muistelen että aloitin aikanaan maksamisen sen aikaisella minimisummalla 80eur/kk (nyt ollut vuosia 200eur/kk). Eikö tällöin tuota kuukautista maksumäärää pitäisi pystyä pienentämään takaisin samaksi…ilman lisä/maksun ”keskeytyskuluja”? Näin ainakin puhuivat aikanaan kun nostin maksueräkokoa.

  Z03 vakuutuksen omistaja (sisässä noin 20 keur, ja vuosia jäljellä vajaa 20).

 45. Beni kirjoitti:

  Moi! Itse hairahduin vuonna 2009 tähän eläkesäästö hommaan OP:ssa. Nyt kuitenkin ajattelin lopettaa sen ”säästämisen”. Saako nuita jo säästettyjä rahoja takaisin?

 46. rahat_taskuun kirjoitti:

  tänään kävin alexandrian ”palaverissa”. Pariin vuoteen en ole viittinny vastailla heijen soitteluihin mutta nyt asia on ajankohtainen tän skandiakaupan takia.
  No huijaritäti kertoi jotta Englannin kilpailuviranomaisten takia (koska skandian pääkonttori on kuulema Englannissa) tän kaupan vahvistamienn menee syksyyn.
  Nyt on neuvottelut kuinka lujaa osuuspankki potkasee alexandriaa perseelle….toivoovat että voisvat alkaa kaupitteleen op:n ”rahastotuotteita”. joo-o.
  No kuiteskin, kun syksyllä kauppa vahvistetaan niin skandian asiakkaat voivat päättää ottaavatko rahat kokonaisuudessaan pois vai alkavatko kaveraamaan OP:n kanssa. Jos ottaa rahat poijes niin Alexandria alkaa kauhian agressiivisen markkinoinnin jotta ne nostetut rahat löytäis jonkinlaisen tiensä heijen kassaan.

  Kivasti muutama päivä sitte skandialta tuli kirje jossa kerrottiin oman eläkevakuutuksen arvo kuten ennekin, MUTTA uutena juttuna ne oli laittaneet takaisinnostoarvon jos ehdot (avioero, vuosi työttömänä, kuolema jne…) täyttyy. Ja tää summa oli noin 40% koko vakuutuksen arvosta.
  Ahneet Paskiaiset.

  Taijan kuitenkin odotella syksyyn ja imasta kaikki OMAT maksetut rahat takaisin omaan taskuun, skandia voi tunkea noi kiristämisensä syvälle hanuriinsa.

 47. Rambe kirjoitti:

  Täällä kanssa yksi Skandiaan itsensä sotkenut.

  Tänään tuli kirje Skandialta liittyen vaihtoon Aurumiksi (ja myöhemmin OP-Pohjolaksi). Kirjeen kohdassa ”Mitä oikeuksia minulla on?” kerrotaan että jos uskon tämän kannansiirron vaikuttavan haitallisesti voin ottaa yhteyttä, alla ote:

  ”Mikäli UK:n tuomioistuin hyväksyy kannansiirron ja se astuu voimaan, teillä on oikeus takaisinostaa Skandia-vakuutuksenne ilmoittamalla siitä kirjallisesti Aurumille kolmen kuukauden kuluessa heti siirron voimaanastumisen jälkeen julkaistavan, takaisinosto-oikeudesta kertovan lehti-ilmoituksen julkaisupäivämäärästä.”

  Eli toivottavasti kannansiirto onnistuu – voin nostaa roponi pois!
  Aivan sama mikä on nostoprosentti!

 48. Arp kirjoitti:

  Jep samassa sopassa ollaan, pääosin tuo skandialta löytynyt kirje löytyy osoitteesta: http://skandia.fi/fi/transfer/index.asp

  Täytyy hieman tutustua tuohon takaisinnostoon ja paljon siinä tulee takkiin, mutta mielelläni ottaisin rahat ja juoksisin.

 49. Curtis kirjoitti:

  Hei,

  Taustaksi omasta tilanteestani, että sain Skandialta kirjeen otsikolla ”Skandia Henderson Industries of the Future -rahaston lopetus”. Uskoisin, että allaolevat ohjeeni pätevät ainakin muihin, joilla on mainittu nuo sanat ”rahaston lopetus”.

  Soitin siis juuri Skandiaan ja sain sieltä seuraavat ohjeet koskien takaisinostoa:
  – takaisinosto on mahdollista tehdä vedoten rahaston lopetukseen
  – takaisinostoa ei voi tehdä ihan vielä
  – luotettavin tapa tehdä takaisinosto on käyttää Skandian siihen laatimaa lomaketta, jonka voi tilata heiltä elokuun loppupuolella numerosta 0203 12345 (Skandian palvelunumero)
  – takaisinostotilannetta ei tarvitse perustella millään muulla tavoin kuin tällä rahaston lopetuksella
  – kuitenkin takaisinostossa pätevät samat prosenttisäännöt kuin muutenkin, esim. oman rahastoni arvo on tällä hetkellä 11 923 euroa, mutta takaisinostoarvo on 9944 euroa (tästähän on enemmän keskustelua aikaisemmin tässä ketjussa). Soittamalla em. numeroon ja ilmoittamalla vakuutusnumeron, osoitteen ja henkilötunnuksen saat vastaavat tiedot koskien omaa tilannettasi
  – osa takaisinostoarvosta verotetaan sivutuloveroprosentin (tai vaihtoehtoisesti verottajan määrittämän takaisinostoveroprosentin mukaan, jonka saa verokorttipalvelusta numerosta 020-697000) ja osa pääomaverotuksen mukaan: eli sivutuloverokortin kopio tai tilaamasi verokortti takaisinostoa varten pitää liittää hakemukseen.

 50. Itsekässika kirjoitti:

  Sain tänään kirjeen ja Mulla näyttös olevan tuo Z07. Pitääkö minun siis lähettää joku kirje jonnekin vai riittääkö soitto skandiaan? Auttaakaa pliis, kun hermo meinaa mennä tämän kans. Haluan siis todella päästä eroon tästä makso mitä makso. Rahaa oon pumpannu 6900 ja arvo on 6154 sekä takaisinosto % 74,5

 51. idris kirjoitti:

  Vielä ei voi tehdä mitään. Sitten, kun kantasiirto on hyväksytty, eli näillä näkymin 31.8, niin 3 kuukauden kuluessa pitää tehdä tuo takaisinnostoanomus (eli ottaa yhteyttä tuonne puhelinpalveluun, mistä saa tilattua asianmukaiset lomakkeet, ja lähettää ne täytettyinä, ennen kuin tuo 3kk umpeutuu).

  Oma tilanteeni on se, että 10v sopimukseni umpeutuu 27.10, eli aion venyttää takaisinostoa siihen asti takaisinnostokulujen välttämiseksi.

 52. Hapa kirjoitti:

  Joo tänään lähtee Skandiaan kirje. Ilmoittelen topicis kuin käy.

 53. rahat taskuun kirjoitti:

  mulla on käsitys että mitään nostokuluja ei pitäis tulla, ei ainakaan sellasia ”normaaleja” ryöstöhintasia maksuja koska skandian toiminnot myydään OP:lle. tämä riittää syyksi vakuutuksen lopettamiseksi ilman noita takasinnostokulu systeemejä. mutta kauppa ei ole vielä vahvistettu. Ja rahulit tulee OP:n kautta, skandia voipi suksia kuuseen.

 54. Rahoja odotellessa kirjoitti:

  Mielenkiinnolla myös odotan jos näitä ”normaaleja”nostokuluja ei tarvitsisi maksaa jos ennenaikaisesti nostaa eläkesäästöt ja palauttaja on OP mutta joka tapauksessa näistä tarvinnee maksaa 30% pääomaveron(50 000)asti ja sen yli menevästä 32% vaikka työttömänä olenkin eli ainakin verottaja saa oman siivunsa jälleen.

 55. Freedom kirjoitti:

  Jea. Eli soittoa vaan Skandiaan 0203 12345 ja kertoa että haluan lopettaa vakuutuksen ja pyytää lähettämään postissa lomake, jonka täyttämällä pääsee tästä paskasta irti. Kulut kuitenkin on kovat. Esim. itellä 2821 € ja takasin maksu 1794 €, josta viä verot 30% pois. Mut ilmanmuuta nappaan noi ja pistän johki järkevään.

 56. Rahoja odotellessa kirjoitti:

  Alexandrian kanssa käymäni keskustelun mukaan tuli seuraavaa tietoa

  Oman eläkerahaston summa on n.8500€ ja takaisinostokulut 20v sopimuksen mukaan taulukosta katsottuna 70% mukaan eli n.5900€ josta sitten verot 30% eli reilut n.4100€ jää käteen.Joka toki on työttömälle iso raha.

  Omista eläkesäästöistä siis katoaa lähes n.4400€ kuluihin sekä veroihin.

  Takaisinnostokulut siis täytyy maksaa Skandian taulukon mukaan vaikka eläkesäästöt siirtyy OP Pohjolalle, tämä Alexandriasta saamani tieto hieman hämmästyttää mutta kai se sitten niin on vaikka toisin ajattelin.

 57. rahat_taskuun kirjoitti:

  ”Takaisinnostokulut siis täytyy maksaa Skandian taulukon mukaan vaikka eläkesäästöt siirtyy OP Pohjolalle, tämä Alexandriasta saamani tieto hieman hämmästyttää mutta kai se sitten niin on vaikka toisin ajattelin.”

  sanompahan vaan että voihan k*rpä!
  Viime kerralla sanovat mulle ihan toista mutta nyt tuli putiiksita kirjes jossa kertovat että alexandria jatkaa vakuutusasiamiehenä tms.
  Ilmeisesti ovat saaneet neuvoteltua op:n kanssa jonkinlaisen diilin koska aikasemmin alexandrian jeppe oli aika varma että OP ei suostu mihinkään yhteistyöhän heijen kanssaan.
  Ei siellä olis rahaa kuin vajaa kolmisen tonttua sisällä mutta kun työttömänä ollaan ja ammattikoulutuskurssit alkais niin tarvis aika kipeesti hillot ulos. Vaan periaattessakin tuo takaisinmaksukulu on pelkkää saamarin varastamista.

  ONko asiassa porsaanreikää…? Eikäs vakuutusasiamiehen vaihtaminen ole ihan ok jos ite pääpiru pysyy samana…elikkäs tässä tapauksessa OP. Ja ainakin kauppalehden aikasempien, tosin vanhojen, artikkeleiden mukaan muilla kuin skandialla, tässätapauksessa alexandrialla, ei olis tätä takaisinnostokulua…

  Noh eiköhän ne ota taas yhteyksiä… Pääsee taas kuuntelemaan uusimmat valheet.

 58. Jahas kirjoitti:

  2002 aloitetusta sopparista saisin n. 85 % takaisin. Virkailija mainitsi jostain ”vanhanaikaisesta” sopimuksesta, jossa paremmat edut ja ehdotti vielä miettimään lunastusta! Ehtoja en muista enkä edes älynnyt kysyä? Kyse on n. 25 t€ summasta, jota firma on maksanut ja maksaa edelleen…kannattaako lunastaa?

 59. Rahoja odotellessa kirjoitti:

  Asia selkis seuraavalla tavalla omalla kohdalla tänään yllättävästi Alexandrian palaverissa

  Yritykseni maksoi tota eläkerahastoa aikoinaan mutta keskeytin sen maksamisen,yritys mennyt konkurssiin, oletin että ne rahat olisivat minun henkilökohtaista eläkettä mutta eipäs ne olekkaan.

  Alexandrian ”turhake”asiamies kertoi että jos rahat nyt nostetaan ne menee konkurssipesälle.TÄ?Joo mulla tais olla joku muistikatkos kun en sitä aikaisemmin muistanutkaan mainita;hän vastasi, mitä helv….kun ei ole muistikatkoinen äijä sitä aikaisemmin maininnut.

  Mut osaa muistaa kyllä mainostaa kuinka helv….hyvä sijoitus toi on laittaa/maksaa rahaa sivuun ja odottaa eläkeikää.

  Omasta alkuperäisestä 9200€ summasta on kadonnut tuhkatuuleen 700€ 2v aikana eli 350€ 1vuodessa ja nyt siis jäljellä 8500€ kuten aikaisemmin kirjoitin.

  Jos eläkeikääni odottelisin ja ajattelisin että onhan tota sinne kertynyt, no voipi olla yllätys 20v kuluttua että siellä taitaa olla enää reilut 1000€ kun noi pirun ketkut on ne sijoittaneet ”jonnekkin”ja sitten levitellään käsiä että näin on käynyt, kiitos panostuksesta kuitenkin ja kultainen kädenpuristus+papukaija merkki

  Lahjoitan ne sinne niin saavat ostaa vaikka kahvia ja pullaa

  Ei siis apuja työttömälle, ainakaan mun tapauksessa ja omat kirjoittelut loppuu aiheesta myös tähän.

 60. J_K kirjoitti:

  Ainoa etu mikä itseä mietityttää on alempi eläikä, joka omassa vakuutuksessa (Z03) on 58v, mutta toisaalta, jos laskee kertyneitä/kertyviä säästöjä, niin normaaleilla tuloilla (vakuutusmaksuilla) taitaa olla vaikeaa rahoittaa tuota alemman ja yleisen eläkeiän välistä erotusta tällä vakuutuksella. Hieman enemmän olisi rahaa nytkin, jos olisi laittanut rahat kuukausittain pöytälaatikkoon eikä Skandialle.

 61. Ukko kirjoitti:

  Tänään lähti täytetty 4-sivuinen lomake paluupostissa + verokortti vapaaehtoisen eläkevakuutuksen takaisinnostoon.. viikko sitten ”sijoitusneuvojan” kanssa puolitoistatuntia kseskusteltiin ja lopussa pyysin että nyt näyttää siltä että kerro vaan miten tästä pääsee helpoiten eroon.. noh.. kertoi puhelinnumeron mistä lomakkeen saa (sama kuin täälläkin julkaistu linkki) + ”meinasi unohtaa” että suoraveloitusmaksut lopetetaan..

  Nyt odotellaan virallista päätöstä, mutta vaikuttaa että kun osa tulee pääomaveron mukaan ja osa ansiotuloverotuksen mukaan, niin keskiarvo on 50% mitä saa takaisin.. Parempi sekin kuin odottelesi että kuluihin menevä rahamäärä pienentää säästösi, saati sitten sijoitusten mahdollinen vaikutus..

 62. juksattu kirjoitti:

  Olikos tämä Sauronin, anteeks Aurumin ilmoitus jo tuon 28.8. jälkeen lehdessä?
  http://skandia.fi/fi/transfer/index.asp

  http://skandia.fi/fi/transfer/QA.asp :
  ”Minulla on eläkevakuutus. Voinko irtisanoa sen?

  Eläkevakuutusten osalta vakuutuksenottajilla on oikeus takaisinostaa vakuutuksensa ilmoittamalla siitä kirjallisesti Aurumille 3 kuukauden kuluessa siitä, kun heti kannansiirron jälkeen suomalaisissa sanomalehdissä on julkaistu ilmoitus, jossa ilmoitetaan vakuutuksenottajien irtisanomisoikeudesta. Takaisinostoon sovelletaan normaaleja menettelyjä, esimerkiksi takaisinostokulujen ja etuuksien verotuksen osalta.”

  Hesarissa tai jossain muussa jo tässä jonain päivänä? Vielä kun sais SEBistäkin rahat pois…

 63. juksattu kirjoitti:

  Tuolta löytyy osoite josta saa lomakkeen.
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/10771799

  Ja pian Aurumilla ollaan iloisia kun tulee mukavasti postia.

 64. Torspoeinari kirjoitti:

  Mä otin Alexandriasta eläkevakuutuksen (Z07) 1.8.2004 ja onneksi pääsin siitä vihdoin ja viimein eroon ! Homma kävi mun osalta simppelisti siten, että kutsuivat Alexandriasta tapaamiseen ja sijoitusneuvoja setä koitti selitellä, että nyt kannattaa säästää lisää :) Mä siinä kuuntelin sen juttuja jonkin aikaa kunnes mä pyysin siltä ne takaisinlunastuslomakkeet…Lomake oli simppeli täyttää ja toimitin kirjeen Alexandriaan seuraavana päivänä. Aurumilta tuli puhelu viime viikolla ja vielä yrittivät kysellä, että oletko aivan varma ja vastasin, että kyllä olen. Asia selvä, rahat tuli tilille tänään noin 2 viikon kuluttua prosessin alkamisesta ! Kerkesin säästää 11680e, josta sain takaisin takaisinostoprosentin (~80%) + verojen jälkeen 6100e. 8 vuoden aikana rahastot tuottaneet pelkkää persnettoa ja en enää ikinä laita rahojani huijareille. Ihan persiistä koko touhu !
  Olo on nyt huojentunut ja täytyy olla tyytyväinen, että pääsi Alexandriasta eroon :)

 65. juksattu kirjoitti:

  Niin onnellisesti kävi että rahat tuli aurumilta alle viikossa hakemuksesta. Tuottohan oli silti parempi kuin auton hankinnassa. Eli sain puolet pois alle kymmenen vuotta sitten tehdystä / aloitetusta sijoituksesta.
  ”Viritys on onnistunut kun teho laskee alle 10 %” ;)

 66. Teerilintu kirjoitti:

  Ihmettelen tätä kauheaa valitusta siitä, että rahaston arvo ei ole kasvanut, päinvastoin pienentynyt.
  Emmekö elä nyt taantuman aikaa? Tällöinhän kaikkien osuuksien arvo laskee.

  Itse ainakin säästän Aleksandriaan edelleen. Laitan sen maksimin vuodessa 5.000 euroa
  (yrityksillä se on 8.500, mutta itse sijoitan henkilönä, jotta sitä ei nostaessani veroteta ansiotulona).

  Alun perin olen alkanut säästää eläkettäni varten, eli minun ei ole tarkoitus nostaa rahoja kuin 25 vuoden päästä.

  Miksi sitten olette alkaneet eläkesäästäjiksi, jos puolimatkassa haluatte hypätä pois kelkasta.

  Ja sitten tuo ”veroa menee”- valitus.
  Ette te siitä maksa senttiäkään veroa. Olette saaneet jo kerran verovähennyksen vuosittaisessa verotuksessa. Nyt verottaja haluaa, että nostaessanne rahat tilitättte verottajan teille antaman veron takaisin.

 67. Tietämätön kirjoitti:

  Se jäi nyt vaan hämäämään, että jos tuon eläkesäästön lopettaa nyt, niin meneekö ne rahat sitten täysin hukkaan? Minulle tuli ainakin tuossa vähäaika sitten kirje Alexandrialta jossa oli katsaus ja luki että ”tämänhetkinen takaisinnostosumma blaablaablaa ja sit tarkka summa euroina”.

  • Saituri kirjoitti:

   @Tietämätön: Lopettaessasi säännölliset maksut eläkevakuutukseen, et luovu varsinaisesti mistään. Vakuutus säilyy edelleen nimissäsi ja se jatkaa omaa elämäänsä sen mukaan miten sijoitukset sen sisällä tuottavat. Mikäli tuotto menee jossakin vaiheessa nollaan joko markkinatilanteen tai vakuutuksen kulujen vuoksi, todennäköisesti tuossa vaiheessa vakuutus lakkautetaan.

 68. Tietämätön kirjoitti:

  Elikkä siis toisinsanoen ei kannata jatkaa missään nimessä maksamista? Onpas kyllä tullut astuttua ansaan oikein olan takaa. Kerennyt säästämään 5255e, josta katsoin eilen että saisin takaisinnostettua 1600e – verot ilmeisesti. Kumpi nyt on siis kannattavampaa, takaisinnosto vai vaan lopettaa maksu?

  Onko siis mitään takeita, että jos lopetan maksun, niin saan ne rahat vielä ”melkein” kokonaan takaisin jonain päivänä? Ajatus siitä että heittäisin jotain 4000e säästettyä rahaa vessanpöntöstä alas.

 69. Petetty kirjoitti:

  Tapiola maksoi ok pari vuotta eläkettä ja nyt tuli sitten köyhälle suonenisku eli 30% pois, eikä ole kerrottu koskaan etukäteen. Ei tahtonut saada vstausta ennen kuin soitti ja soitti ja odotti kauan linjalla..ja lopulta vastaus. Pääomatuloina verotettavia..no saahan siitä sitten puolentoista vuoden päästä veronpalautuksena sanoin…no niinhän se on sanoi virkailija.
  Minun nyt saamieni tietojen mukaan et saa mitään!
  Mutta miksi kaveri saa lähes 500 verottomana vieläkin ja minä köyhänä maksan vielä 200 eläkkeestä 60 euroa veroa!!! Meillä molemmilla omaeläke, mutta eri yhtiö.
  Sanoisin, että jotain mätää on Suomen maassa!
  Eläkesäästöt eivät sen puoleen kasvaneet. Tuotto on sen verran,että kattoi vakuutusyhtiön kulut.
  Hävisin lähes 2000 euroa. Ne rahat olisi voinut sijoittaa itse paremmin kuin mitä ”asiantuntijat” sanoivat ja myivät vakuutuksen.
  Tiedän ihmisiä, jotka ovat lopettaneet nuo huomatessaan tuon tuottamattomuuden ja sijoittaneet vaikka asuntoihin. Myyjä ajattelee aina vain omaa parastaan, se on uskottava.

 70. Tietämätön kirjoitti:

  Elikkä siis toisinsanoen ei kannata jatkaa missään nimessä maksamista? Onpas kyllä tullut astuttua ansaan oikein olan takaa. Kerennyt säästämään 5255e, josta katsoin eilen että saisin takaisinnostettua 1600e – verot ilmeisesti. Kumpi nyt on siis kannattavampaa, takaisinnosto vai vaan lopettaa maksu?

  Onko siis mitään takeita, että jos lopetan maksun, niin saan ne rahat vielä ”melkein” kokonaan takaisin jonain päivänä? Ajatus siitä että heittäisin jotain 4000e säästettyä rahaa vessanpöntöstä alas puistattaa.

 71. Petetty kirjoitti:

  Kun kaksi kertaa kävi toimistossa kysymässä, toisella kertaa jo löytyi virkailijakin tätä asiaa kertomaan.
  Pääomatuloksi muuttuu 62:n ikävuoden jälkeen eli 30% kankkulan kaivoon. Tuo tahtoo sanoa, että tuli roimasti takkiin.
  Koskaan ei pitäisi mennä lauman mukana ja kun jotain sijoitusta kehutaan! Näin kävi esim. Sataman osakeannin kanssa…sitähän jonotettiin joukoin. Ei kai tämä miljoonatuloisella mitään vaikuttaisi, mutta hyvin niukasti elävälle tämä oli todella paha suonenisku…menetin yöunet ja sain stressin. Nyt tiedän ainakin mitä todellinen stressi on kun kädetkin vapisee!
  Minusta verottajan pitäisi hävetä pistäessään hyvin niukasti pitkää päivää tekevät yrittäjät ahtaalle. Mutta ilmeisesti kun on itsellä hyvä olla, niin se riittää.

 72. Nordean Selekta kirjoitti:

  Tein sopimuksen joulukuussa 1998 ja täytän huhtikuussa 58v.
  Kulut viime vuonna 13,73%. Minun mielestä kohtuutonta.
  Maksuja yhteensä 17068,- (ilman keskeytyksiä) ja saldo tänään (kulujen jälkeen) 17678,-.
  Viimeinen maksu menee huhtikuussa.
  Ei paljon naurata.Tuote myytiin aikoinaan lauseella: Omia ei menetä koskaan. Olisi kannattanut pitää esim. etutilillä. prime + marginaali oli parhaimmillaan 3,65%.
  Rahat voi kuulemma nostaa kahden vuoden aikana, puolen vuoden välein.
  Töitä teen kuitenkin jatkossakin. Onko tämä este vai miten kannattaa toimia? Nordeasta en saanut vastausta.
  Kiitollinen kommentista.

 73. jossu kirjoitti:

  Hei,

  Onko mitään keinoa saada nostettua takaisin OP-Eläkevakuutuksen säästöjä ilman työttömyyttä tai avioeroa? Uusia maksuja ei ole tehty kuukausiin.

  Onko esim. tullut jotain lakimuutosta?

 74. Tietämätön kirjoitti:

  Uusin tieto on että Alexandrian Agressive Manager rahastot yms mihin olen maksanut tähän mennessä muuttuu Aurumin Rahastosalkkuihin joissa lähtee vuotuiset hallinnointikulut veks kokonaan. Mutta ei varmaan muita kuluja poista?

  Lopetin vakuutuksen maksamisen.Saa nähdä minkälaista takaisin anelua tulee.

 75. juksattu kirjoitti:

  Pääseekös nyt SEB Lifen eläkevakuutuksestakin eroon, kun 1/2013 asiakastiedotteessa on vakuutuskannan luovutuksesta johtuen ilmoitus jossa kerrotaan:
  ”Ulkomaisista vakuutusyhtiöistä annetun lain 68 §:n ja vakuutuslain 21 luvun 15 §:n mukaisesti ilmoitamme samalla, että luovutettuun vakuutuskantaan kuuluvan vakuutuksen ottajalla, joka ei ole myötävaikuttanut vakuutuskannan luovuttamista koskevan päätöksen tekemiseen ja jolla ei ole vakuutussopimuslain 12 §:n mukaista oikeutta irtisanoa vakuutus milloin tahansa, on oikeus kolmen kuukauden kuluessa tämän ilmoituksen päiväyksestä lukien kirjallisesti irtisanoa vakuutussopimuksensa. Ilmoitukset tulee lähettää osoitteeseen SEB Life International Assurance Company Limited, PL 953, 00101 Helsinki.
  Dublinissa 1.1.2013”

  Tiedotetta en löytänyt SEB Lifen www-sivuilta.
  Rahat talteen?

 76. toinen juksattu kirjoitti:

  Itse päätin käyttää tätä mahdollisuutta hyväkseni. Eli tällainen lähti :

  ”Sitaatti alkaa”

  Hei,
  Viitaten saamani ilmoitukseen ( SEB Lifen asiakastiedote 1/2013 ) :

  ”Ulkomaisista vakuutusyhtiöistä annetun lain 68 §:n ja vakuutuslain 21 luvun 15 §:n mukaisesti ilmoitamme samalla, että luovutettuun vakuutuskantaan kuuluvan vakuutuksen ottajalla, joka ei ole myötävaikuttanut vakuutuskannan luovuttamista koskevan päätöksen tekemiseen ja jolla ei ole vakuutussopimuslain 12 §:n mukaista oikeutta irtisanoa vakuutus milloin tahansa, on oikeus kolmen kuukauden kuluessa tämän ilmoituksen päiväyksestä lukien kirjallisesti irtisanoa vakuutussopimuksensa. Ilmoitukset tulee lähettää osoitteeseen SEB Life International Assurance Company Limited, PL 953, 00101 Helsinki.
  Dublinissa 1.1.2013″

  irtisanon vakuutussopimukseni.

  Vakuutuksen tiedot:
  Eläkevakuutus se ja se
  Asiakastiedot ne ja ne
  .
  ”Sitaatti loppuu”

  Se mihin rahani nyt joutuvat jää sitten nähtäväksi.

 77. maatse kirjoitti:

  Lasketaanko töissäkävistäjästä opiskelijaksi siirtyminen vastaavaksi kuin työttömänä oleminen? 7v oltu töissä ja nyt ajattelin siirtyä täyspäiväiseksi korkeakouluopiskelijaksi jolloin tilillä oleville 2000 eurolle tulisi käyttöä. Duo:n/SP eläkevakuutus

 78. Selekta maksuun kirjoitti:

  Minulla on vuodesta 1997 alkaen ollut Selekta elakesaasto, alkuvuosina tuli Nordean tuloksen mukaan myos extra saastoa, n. 200e/vuosi , mihin se on kadonnut? Minulla kiintea korko 4,5% koko saaston ajan, luojan kiitos, laitoin 1997 17.000e nyt takuusaasto on 31.12.2012 31.002.51e, mielestani ihan ok. Joka vuosi toki kuluja, vakuutuksen HOITOPALKKIOT 50e , henkivakuutusmaksu n. 100e . Siina kaikki, olen ihan tyytyvainen elakesaastooni, nyt elokuussa se alkaa ja tuloveroituksella koska otettu jo vuonna 1997. Nyt kumminkin ihmettelen minne katosi jo vuosia sitten sopimuksessa mainittu Nordean tulokseen liittyva hyvitys???Voiko pankki yksipuolisesti lopettaa sen maksun?Viella kiinostaa maksaako pankki elakesaaston joka kk Eurooppaan minun pankkiini, en asu enaan Suomessa.

 79. OP-Eläkevakuutus kirjoitti:

  OP-Henkivakuutuksesta tuli tänään asiakastiedote, jonka mukaan he ovat toteuttamassa vakuutusjärjestelmäuudistusta. Tämän johdosta myös vakuutusehdot muuttuvat ja eläkevakuutuksen voi siitä syystä irtisanoa. Ote tiedotteesta: ”Muutokset tulevat voimaan, kun olemme siirtäneet vakuutuksesi uuteen vakuutusjärjestelmäämme ja lähettäneet sinulle uuden Vakuutustiliotteen sekä Turvaotteen. Mikäli et halua jatkaa vakuutustasi muutosten voimaantulon jälkeen, voit irtisanoa sen. Irtisanominen tulee lähettää OP-Henkivakuutukselle kirjallisesti.”

 80. OP, anna mun rahat takas! kirjoitti:

  OP-Eläkevakuutus, minulle tuli 18.9. toisenlainen tiedote, jossa sanottiin, ettei vakuutusjärjestelmäuudistus vaikuta eläkevakuutukseni ehtoihin. Osa eläkevakuutuksista on siis mahdollista irtisanoa ja osaa ei. Mikähän moiseen syynä… Minulla on 2008 keväällä aloitettu vakuutus. Onko sinun vakuutus miltä ajalta?

 81. Dan kirjoitti:

  OP:lla kävin just vanhaa Scandian ja nykyistä Aurumin eläkesäästön lopettamista laskemassa. Säästänyt nyt 12 vuotta ja nyt tuli 1-v työttömänä työnhakijana täyteen. Yli puolet rahaston arvosta menisi kuitenkin maksuihin ja veroihin. Ja sanoivat että nämä Skandia/Aurum eläkesäästöjen lopetusmaksut ovat heidätkin yllättäneet, tiedä sitten mikä olis ollut OP:n oman eläkkeen ulosostohinta?
  Ja vielä sekin ehdoista että pitää olla siis ollut vuoden pitkäaikais-työtön, MUTTA eipä sitten paljon yli tai ei kuulemma taas saakkaan nostaa pois… eli jos olis ollut jo 1,5-v työttömänä niin ei onnistuisikaan. Onko tosiaan noin, pitänee tarkistaa kun kuulostaa aivan järjettömältä.

 82. Han Zolo kirjoitti:

  En jaksanut aivan kokonaan tätä viestiketjua lukea, mutta en lähtisi aivan noin jyrkästi sanomaan ettei eläkevakuutusta muka voisi lopettaa kuin avioerolla, työttömyydellä tai kuolemalla. Oma eläkevakuutukseni on Nordeassa ja laitoin kolme päivää sitten viestiä, jossa kerroin (lyhenneltynä): haluan lopettaa selekta-eläkevakuutukseni numero XXXXXXX. Olen lopettamassa kaikki pankkipalvelut Nordeassa ja sijoitusten hoitamisesta tulee näinollen mahdonta. Lisäksi säästöni ovat suhteellisen vähäiset. Hyväksyn korotetun veroprosentin ja muut lopettamiskulut. Jäljelle jäävät varat voi hyvittää minulle tilinumeroon XXXXXXX. Vakuutus hävisi verkkopankistani seuraavana päivänä.

 83. äkkiä rahat pois kirjoitti:

  kyllä niin on ettei Op_stä saa rahojaan jos ei ole eronnut,vuoden työttömänä tai kuollut.näin vastattiin just viime viikolla.ja ehtomuutos aiheuttaa nyt sen että sen takia voi vakuutuksen irtisanoa ja nostaa rahat veroilla miinustettuna.kannattaa todella miettiä nostaako ja laittaa korkeakorkoiselle tilille piiloon joka toki sekään ei pahemmin tuota mutta ehkä kuitenkin paremmassa tallessa kuin noilla vakuutustileillä.
  hauska juttu oli se etten saanut koko ehtomuutos-kirjettä vaan selvisi kun aloin kyselemään että voisinko lopettaa ja nostaa :)
  että näin hoitavat tiedotusta!

 84. OtaRahatJaJuokse kirjoitti:

  Missasin tuon syksyn mahdollisuuden. Mutta eiköhän noita omistussuihteita seuraavan 12kk aikana muuteta taas…jos sais silloin asian haltuun.
  Nyt Aurumissa (joka on kohdallani ainakin kolmas Scand(al)ian edustaja) olevat on laitettu vapaakirjalle ja toinen minimimaksulle.

 85. atte kirjoitti:

  Miten mahtaa olla tuon eläkevakuutuksen lopettamisen kanssa jos eroaa avoliitosta ja pariskunnalla on yhteisä lapsia. Ainakin mitä lukee lain yleisestä tulkinnasta, avoliitto rinnastetaan avioliittoon. Ts voinko tämän varjolla saada lopetettua LähiTapiolan omaeläke-säästämisen?

 86. Juhani kirjoitti:

  Sellainen tuli mieleen että onko mahdollista nosta esim. Varmaan kertynyt pakolliset eläkemaksut pois etukätessä?

 87. Pahuksen eläkevakuutus kirjoitti:

  Hei!

  Mitenköhän tässä nyt on käynyt? Viime syksynä sanoin OP:n virkailijalle, että tiedän kyllä ettei eläkevakuutusta voi lopettaa, mutta haluan lopettaa maksamisen. Hänen mukaan se onnistuu niin, että hän lopettaa suoraveloitussopimuksen niin maksaa ei tarvitse enää.

  Nyt kun tätä luin niin alkoi kalvaa, että meniköhän tämä nyt oikeasti näin. Mitään lopetuskirjettä en ole kirjoittanut. Kotiin on tullut listoja maksuista jotka minun pitäisi suorittaa suunnitelman mukaan, mutta ei mitään varsinaisia laskuja eikä karhuja. Help! Mitä tehdä vai tehdäkö mitään?

  • Saituri kirjoitti:

   Ellei sinulta varsinaisia maksuja ole tililtä mennyt, niin ei sinun välttämättä tarvitse tehdä mitään. Voit pyytää, että lopettavat muistutuskirjeiden lähettelyn, koska olet kerran ”maksutauolle” päättänyt ryhtyä.

 88. Varautukaa mätkyihin kirjoitti:

  Perheeni otti minulle aikoinaan eläkevakuutuksen, jota sitten maksoin tietämättömänä vuosikausia. Avioliiton purkauduttua nostin maksamani eläkevakuutuksen kokonaisuudessaan pois. Se onneksi onnistui aika helposti, 10 minuutin käynti pankkivirkailijan juttusilla eropaperin kanssa riitti. Saadusta summasta meni heti veroa tietty määrä ja jälkikäteen sain vielä tuhansien eurojen jäännösverolipukkeet kauniissa kirjekuoressa. Samoista rahoista saa siis maksaa kymmeneen kertaan veroja. Älkää vain hyvät ihmiset ottako tällaisia huijausvakuutuksia! Mieluumin kannattaa työntää rahansa vaikka vanhaan kunnon säästöpossuun.

 89. vittuuntunut kirjoitti:

  Isäni otti minulle tämän surullisen kuuluisan eläkevakuutuksen noin vuosi sitten. Avasin nyt ensimmäisen kirjeen joka tapiolalta tuli ja siinä näkyi että kuluja on lähtenyt suoraveloituksena säästötililtäni ~50e. Laitoin tapiolalle viestiä, että haluan purkaa sopimuksen, koska en ole tällaista ikinä halunnut/allekirjoittanut. Vastauksena tuli ”sopimuksen voi purkaa 30 päivän kuluessa vakuutuskirjojen saapumispäivästä, jonka jälkeen sopimusta ei voi enää purkaa”. Onko todellakin näin, että kuka vaan voi ottaa kolmannelle osapuolelle vakuutuksia ja jos asianomainen ei vakuutusta peruuta 30 päivän aikana, se jää voimaan loppu elämäksi? Kyllä ottaa pattiin nämä vakuutuskoirat!

  • Saituri kirjoitti:

   @Vittuuntunut: En tiedä ikääsi, mutta kyllä ainakin vanhemmat voinevat jälkikasvulleen tällaisen ottaa. Mutta eihän tuossa sinänsä suurempaa ongelmaa ole. Sen kun vaan purat suoraveloitussopimuksen. Ei sinne ole pakko maksaa mitään.

 90. Sormet ristissä kirjoitti:

  Itse olen irtisanomassa OP tiliä ja myöskin hairahduin eläkesäästö tiliin 2006, viimeisen maksun suoritin 2008 ja aktiivisesti olen käyttänyt OP tiliä viimeksi 2009. Nyt vanhempana ja rohkeampana yritän puhua itseni ulos myös tuosta eläkesäästotilistä. Saa nähdä miten käy. Onneksi tilillä on vain 400€, joten menetyksetlään eivät vituta niin paljoa. Haluan vai OPstä eroon ja pysyvästi.

 91. JussiPee kirjoitti:

  Hei, juuri lopettelin omaa eläkevakuutussäästämistäni. Homma meni muuten kuten kuvattua, mutta Mandatum haluaa veloittaa minulta 3% ’keskeytysmaksua’ alkuperäisestä kuukausittaisesta säästösummasta. ALunperin sovin 100€ kuussa, joten veloitus on nyt 3€ joka kuukausi. EI hirvittävä summa, mutta periaattesta tuokin kaivelee. Onko kukaan saanut tuota maksua haastettua…

  • Saituri kirjoitti:

   @JussiPee: Kuulostaapa kummalliselta. Onko tuo keskeytysmaksu mainittu sopimusehdoissa jossain? Vapaaehtoinen eläkevakuutus kun nimensä mukaisesti pitäisi olla vapaaehtoinen. Ketään ei tulisi voida pakottaa maksuihin. Mitä tapahtuisi, jos tilläsi ei olisikaan rahaa?

 92. OP:n lypsylehmä kirjoitti:

  Onko kukaan muu törmännyt siihen, että ei saa nostettua säästöjä ulos, kun on ollut liian kauan työtön? Minulle kävi näin. Yritin nostaa OP-eläkevakuustussäästöt, mutta virkailija hoksasi, että olen ollut liian kauan työtön. Opiskelen parhaillaan työmarkkinatuella ja ehdin jo polttaa ansiosidonnaisen. Eli siitä kun jäin työttömäksi on jo yli kaksi ja puoli vuotta. Juuri nyt olisin niitä rahoja tarvinnut opiskeluun. Ansiosidonnaisen aikana rahat riittivät paremmin, joten eipä käynyt silloin mielessä, että nostanpa säästöt pois elämiseen. Ja aivan niin, ansiosidonnainen juuri täyttää sen maksimiajan, jolloin hakemus säästöjen nostosta olisi pitänyt tehdä. Vituttaa, kun tuli juuri viime vuonna siirrettyä kaikki vakuutuksetkin OP-pohjolaan. Pitäisikö vielä yrittää? Olin yhteydessä konttorin virkailijaan, joka ei edes antanut hakemuslomaketta täytettäväksi.

  Kiitos Saiturille loistavasta sivustosta!

 93. Merimaria kirjoitti:

  Hei,Saiturille kiitokset moninaisista neuvoista sekä hyvistä ajatusaihioista.Toteutin kirjallisena kirjeenä OP-lle Aurumin maksukeskeytyksen neuvojesi mukaan n.vuosi sitten.Tuon jälk.OP/Aurum:n lähettämien lomakkeiden ja tapaamispyyntöjen jälkeen tuli kirje:vapaakirjalla:osuusmäärä 7,106,1022,ostoh.1,052,arvo 7,475,62,%osuus 100 edunsaaja”lapset”ei tietoja,nimikohta tyhjänä?.Kuolemantap.k.101%?.Takaisinnostoarvo tied pv huhtik.6,653,30.Laskenn.vakuut.tak.nostoarv.on .vähennetty vakuut.ehto.muk.takaisinnostokulu.Säästöt verotuksessa vähennyskelp. ja ne voi ensisijaisesti nostaa eläke-etuuksina.Aiemmin vain tuloverol.54d pykälän määritelmin.Vakuutus on vapaakirjalla johon ei nyttemmin tehdä suorituksia.lyhenn.”Vakuutusehtojen mukaisesti vakuutussäästöistä peritään korotettua ylläpitokulua,mikäli vakuutukseen ei jonain vuonna ole maksettu vähintään 50% alkuperäisen maksusuunnitelman mukaisista vakuutusmaksuista.”??vapaaehtoista,voi lopettaa milloin vain oli myyntipuhe.? Minulta loppuu tämän yhtälön kanssa ymmärrys,mitä mieltä viisaammat ovat tilanteestani ja kuinka toimin.jatkuupi viel vähän…

 94. Merimaria kirjoitti:

  jatkoa…
  ”Rahastojen liittäminen vakuutukseenne on laskennallinen toimenpide? Aurum sijoitusvakuutus omistaa yksin rahasto-osuudet eikä vakuutuksesta maksettavan etuuden saajalla ole laillista tai muuta omistuksellista oikeutta rahasto-osuuksiin ,rahastoihin tai sen varoihin”.”Aurum Sijoitusvakuutus pidättää oikeuden mahdollisista virheistä tai puutteista johtuviin muutoksiin”.”Tämä selvitys korvaa kaikki aikaisemmat selvitykset”.

  Kyllä loukkaannuttaa ja antaa tunteen piensäästäjät kyykkyyn,mutta kohdallani nostaa kiukkua ja negatiivista tunnetta.Joka mutkassa
  tuntuu kuin pestäisiin kädet ja yritetään varmistaa vahvoin lausein säästäjä hiljaiseksi ja ruotuun.
  Toteutuuko tässä hyvä kauppiastapa?
  Saiturilta kysyisin lisäksi menikö tämä kuin piti sillä ohjeesi mukaisen kirjeen heille silloin lähetin.Tämä on nyt mielestäni 1.kirje OP:lta jossa kerrotaan säästöni tila.

  Olen kiitollinen josko viisaammat voisivat kommentoida/toimintaohjeistaa jatkoa ajatellen ja vastailla kysymyksiini.

  Kaunista värikästä elokuuta kaikille

 95. Antero kirjoitti:

  Onkohan tämä vuoden 2016 lopussa tuleva muutos, jossa sopimuksen mukaista eläkeikää pitää nostaa 63 vuoteen saadakseen veroedun sellainen vakuutusehtojen muutos, joka oikeuttaa irtisanomaan vakuutuksen?

  ”Ennen 18.9.2009 otetun vakuutuksen mukainen eläkeikä voi olla 62 vuotta vuoden 2016 loppuun saakka. Jos saman vakuutuksen maksuja halutaan vähentää vuoden 2016 jälkeen, pitäisi vakuutussopimuksen mukaista eläkeikää korottaa 63 vuoteen.”

 96. viisastunut kirjoitti:

  Alexandriaan säästetty reilu vuosi 200€/kk. Tällä hetkellä talletettu 3000 €. Säästämisen aloituksen jälkeen olen perehtynyt sijoittamiseen paremmin ja tullut siihen tulokseen ettei Alexandria tosiaankaan ole vaihtoehto. Tällä hetkellä menossa vielä 28 kk aloitusjakso. Luin tämän palstan kommentteja tässä ja huolekseni joudun kysymään, että olenko todella menettänyt nuo rahat? Kävin eilen keskustelemassa ”sijoitusneuvojan” kanssa ja illalla laitoin hänelle vielä sähköpostia ja tänään oli vastannut ja tärkeimpänä:

  ”Generali vakuutuksessa on siis menossa initial period ns.Jäykkä jakso(28kk) jossa suunnitelmanmukainen 200€kk tulisi mennä säännöllisesti mikäli haluat säästämistä kyseiseen tuotteeseen jatkaa. Generali velvoittaa vakuutussuunnitelmassa pysymiseen kaikkien initial period-ajan maksut sinulta jos aiot vakuutuksen pitää voimassa… 4 erää jos jää sijoittamatta (InitialP:n aikana) , vakuutus menee ”paid out”-tilaan ja he purkavat vakuutuksen kaikkine siihen mennessä olleine maksuineen pidättäen ne itsellään.”

  Eli mitään mahdollisuutta saada välittömästi takaisin 3000 € ei ilmeisesti ole? Säästöaika 30 vuotta…….. Tällaiselle 25-vuotiaalle kaverille tuo 3000 € tuntuu isolta rahalta. Tosin vakityö helpottaa. Jos tuonkin 200€/kk jatkossa sijoittaa itse edullisemmin, niin lienee mahdollista ”saada takaisin”?

  • Saituri kirjoitti:

   @viisastunut: Jos nyt oikein luen Alexandrian sivuja, niin tuo juttusi on säästövakuutus. Eli ei siis lähellekään niin tiukka kuin eläkevakuutus. Tuo 28kk ehto kuulostaa kummalliselta, ja tuntuu, että edustaja ei kerro siitä kaikkea. Erityisesti tuo säästöjen pidättäminen kokonaisuutena kuulostaa jopa laittomalta (maallikon silmissä). Todennäköisesti saisit ehkä ainakin säästösummaa pienennettyä, ellei kokonaan voi lopettaa. Olisi todella outoa, jos tuollainen lafka voisi asiakasta laillisesti pitää moisessa ”maksa tai menetä” periaatteen mukaisessa sopimuksessa.

   Ota siis vielä ehdot käsiisi ja lue ne huolella läpi. Jos ei se auta, niin kuluttaja-asiamiehen jutuille. Onhan tuollainen aika hirveä diili. Mutta koska kyseessä on säästövakuutus, et sinä siihen missään nimessä 30-vuotta ole sitoutunut, vaan siitä on voitava päästä ilman suurempia mutinoita eroon missä tahansa vaiheessa. Joitakin kuluja siitä varmasti kyllä syntyy.

   • Anneli kirjoitti:

    Edustaja todennäköisesti puhunut palkkioidensa puolesta. Edustaja saa kuitenkin ensimmäisten x-vuosien ajan provisiota myymistään vakuutuksista, jonka jälkeen se lakkaa. esim. ensimmäiset 5v. Kuulostaa siltä, että edustaja saisi vakuutuksestasi vielä sen 28kk provisiota ja yrittää puhua jatkamisen puolesta. Neuvojan provisio ei iso ole, mutta kuitenkin. Sinuna selvittäisin ensin edustajan kanssa miksi näin ja menisin sitten vakuutusehtojen kanssa kuluttaja-asiamiehelle varmistamaan tilanne.

   • huijattuko kirjoitti:

    Sama tilanne kuin viisastuneella paitsi, että 6kk ajan 150€/kk laitettu menemään Generalille, ja rahasto on Alexandrian Growth Manager Fund. Generalin Vision sanoo seuraavaa: ”Jos lunastusarvo on alle EUR 1500 kun vakuutusmaksut lopetetaan, pidätämme oikeuden lunastaa vakuutuksen kokonaan.

    Ei taida kuluttaja-asiamies auttaa. Ei varmaan kannata enää mitään maksaa tuonne, jos nuokin rahat on hävitty ja alkujaksoakin on jäljellä vielä 22 kuukautta. En oikeen jaksa uskoa, että tämä olisi oikeasti edes hyvällä tuurilla tuottoisaa hommaa.

 97. Mara kirjoitti:

  Minulla on Selecta eläkesijoitus jonka maksaminen alkoi kesäkuussa 2013 kun jäin työttömäksi, nyt työttömyyttä on jatkunut yli vuosi, varsinainen eläke alkaa ensi kesäkuussa. Kysyin Nordeasta, onko mahdollista nostaa loppuosa eläkkeestä, he eivät siihen suostuneet, perusteena se että maksaminen on jo alkanut. Alkuperäistä sopimusta en saanut mutta pyydän sen vielä pankkineuvojalta, lukeeko siellä näin, muista tuoteselosteista en asiaa löytänyt. Onko pankki mielestäsi toiminyt oikein ?

 98. Tuuli kirjoitti:

  Mielenkiinnolla olen lueskellut vanhoja kommentteja ja yleisin mielipide näyttää olevan että irti vaan. Minulla on Mandatumin (ent. Henki-Sampo) eläkevakuutus ollut vuodesta -97 lähtien eli siis niitä vanhoja. Eläkemaksu alkaisi vasta 10 vuoden kuluttua eli 65-vuotiaana. Nyt pohdin, sanoako vakuutus irti vai ei, kun siihen ehtomuutosten takia vuoden loppuun sakka olisi mahdollisuus ilman erityistä syytä. Pyysin verottajalta takaisinnostoa varten verokortin. Säästämäni kokonaissumma on 19740e. Siitä n. 13500e verotetaan ansiotulon mukaan eli 34% ja n. 6200e pääomaveron mukaan eli siis 32%. Jäljelle jäisi siis n. 13000 € verotuksen jälkeen eli 66% säästösummasta. Jäätävää! Odottelen vielä vastausta, ottaako Mandatum vielä jotain takaisinnostokuluina. Kuulun niihin, jotka ovat vain maksaneet kiltisti kuukausittain jotain rahaa vaihtuvaan tahtiin sijoittamatta summaa mitenkään. Tuotto ei ole ollut häävi. Mitä sanoo Saituri, onko näissä vanhoissa vakuutuksissa mitään sellaista, minkä vuoksi rahat kannattaisi eläkevakuutukseen jättää ja sijoittaa rahat siellä sisällä paremmin vai sanoa koko eläkevakuutus irti ja sijoittaa jäljelle jäävä summa johonkin muualle?

  • Saituri kirjoitti:

   @Tuuli: Tuo varaukseton lopetuksen suosinta on koskenut 2000-luvulla tehtyjä Skandian eläkevakuutuksia. Ne olivat poikkeuksetta ja käytännössä huijausta. Noihin vanhempiin on vaikea mennä sanomaan yhtään mitään. Mutta ainakin entiset Suomi-yhtiön laskuperustekorkoiset eläkevakuutukset olivat ja ovat edelleenkin jopa erinomaisia sijoituksia noin 8-10% vuosituotollaan. Lähipiirissäni yhdellä on tällainen, eikä siitä ole kannattanut irtaantua. Eläkevakuutus ei siis välttämättä ole aina huono. Useimmiten se on, mutta asia riippuu täysin siitä millainen sopimus taustalla piilee ja mitkä ovat sen käytännön tuotot ja kulut.

   • Tuuli kirjoitti:

    Kiitos vastauksestasi! Omassani tuotto on ollut kulujen jälkeen vain noin 3,5%. Mutta vastaisuudessa rahat voi sijoittaa vakuutuksen sisällä, jolloin mahdollisuus olisi saada 6%:n realistinen tuotto. Tuossa kun olen laskelmia tehnyt, niin minusta tuntuu että tässä tilanteessa järkevin ratkaisu on jättää rahat sinne maksamatta enää lisää ja nostaa ne ajallaan.

 99. ex-meklari kirjoitti:

  Jokainen vakuutusyhtiö ottaa katteensa asiakkaalta. Suomalaiset yhtiöt hinnoittelevat eläkevakuutukset niin että jos vakuutuksen ottaja/vakuutettu kuolee vakuutusyhtiö maksaa kuolinperälle n. 80%, eli silloin ”röstetään” perillisiä. Skandia taas maksaa kuolinpesälle 100% mutta ”ryöstää” vakuutuksen lopattajia.
  Skandian käytäntö johtuu myös siitä että eläkevakuutusten pääasiallisena jakelukanavana oli vakuutusedustajat ja -meklarit joille KOKO vakuutuspalkkio piti maksaa etupainotteisesti (näin oli siis ennen tuota vuosia sitten tapahtunutta lakiuudistusta) ja palkkio välittäjälle maksettiin sen perustella miten pitkäksi aikaa asiakas sitoutui vakuutukseen. Eläkevakuutukset ovat alusta lähtien olleet TÄYSIN turhia instrumentteja! Tarvitaan vain tili joka on pantattu lain puiteiisa ihan niinkuin tuo PS tili nyt on, eikä mitään turhaa kuluja kulujen päälle. Toisaalta nyt kun eläkevakuutuksella ei kukaan kovin paljoa tienaa ei niitä ole intressiä kenenkään MYYDÄ, joten ostajan /vakuutetun tulee itse olla kiinnostunut aiheesta ja ottaa selville asioita joita aikaisemmin rummutettiin myyjien/välittäjien puitteissa, ja tietysti jokaisella on oma häntä kainalossa, eli parasta kun asiat selvittää itse!

  Vakuutusyhtiöt= useimmat ovat omistajille voitto tavoittelevia yrityksiä (poislukien keskinäiset yhtiöt) joiden ensisijainen tehtävä on tehdä omistajille voittoa, asiakkaiden edunvalvonyta on tärkeää VAIN jos se tukee tätä ensisijaista tehtävää!
  Pankit = omistajille voitto tavoittelevia yrityksiä joiden ensisijainen tehtävä on tehdä omistajille voittoa, asiakkaiden edunvalvonyta on tärkeää VAIN jos se tukee tätä ensisijaista tehtävää!
  Muistakaa että ainakin toistaiseksi maailmaa pyörittää raha ja ahneus, eikä myötätunto ja rakkaus! Palataan asiaan 1000 vuoden päästä ja katsotaan onko yhtään muutosta tähän asiaan tullut, jos ahneus ei sitä ennen vie koko ihmiskuntaa perikatoon… HERÄTYS vaan kaikille! LOL

 100. Tapiolan asiakas kirjoitti:

  Mietin tässä juuri, pitäisikö eläkevakuutusmaksaminen lopettaa vuoden ajaksi. Jäin nimittäin vuodeksi vuorotteluvapaalle, ja huomaan, että korvaus, 70% ansiosidonnaisesta työttömyyskorvauksesta, ei hääppöinen olekaan. Lisäksi miinustetaan verot. Siitä pitäisi maksaa siis vielä vapaaehtoisen eläkevakuutuksen maksut, 250 e /kk. Pitäisikö laittaa maksut vuodeksi jäähylle , vai mikä olisi viisasta. Olen 58 v. Olen tehnyt vakuutuksen vanhan sopimuksen aikana, siis alan saamaan osan säästöistäni 60 vuotta täytettyäni takaisinpäin.

 101. Mandatum Life kirjoitti:

  Lirissä ollaan ja pahassa. Kohta 10v maksanut eläkevakuutukseen ja tällä hetkellä karttunut sinne rahaa n. 7000€.
  Meidän 3-henkinen perheemme asuu vuokralla (vuokra 814€/kk) ja toinen aikuisista työttömänä.
  Olemme yrittäneet saada asuntolainan, mutta emme sitä saa, koska ei ole säästöjä.
  Ihan järjetöntä maksaa vuokraa kuukaudessa noin paljon, kun oman asunnon lainan lyhennys voisi olla pienempi. Näin rahaa jäisi enemmän kuukaudessa elämiseenkin, eikä tarvitsisi Turvautua Visaan aina ennen seuraavaa palkanmaksus.
  Voisikohan eläkevakuutuksen muuttaa asuntosäästämiseksi ja näin ollen saisimme sen asuntolainan jossain vaiheessa? Tämä ratkaisu olisi meidän pienituloiselle perheellemme tällä hetkellä kannattavampi ratkaisu, kuin että miettiä paljonko rahaa jää käteen kuukaudessa sitten kun olen eläkkeellä. Olisikohan tuo tarpeeksi hyvä peruste purkaa eläkevakuutus, kun tarvitsisi sen sinne kertyneen rahan asuntolainaa varten?

 102. Työtön kirjoitti:

  Minulla Selecta eläkevakuutus ja jo kauan olen miettinyt sen lopettamista, koska se ei tuota mitään. Siellä on suurin piirtein sen verran rahaa kuin olen maksuja maksanut. Nyt olen työtön, joten sopimuksen purkaminen varmaan onnistuisi. Mutta jos minulle pamahtaa tilille useita tuhansia rahaa, niin sehän varmaan vaikuttaa työttömyyskorvauksen määrään. Joten eipä taida kannattaa sopimuksen purkaminen tässä vaiheessa.

 103. Pois Aurumin halauksesta kirjoitti:

  Katkaisin maksamisen jo kolme vuotta sitten, mutta reilu 5K jäi ”eläkesäästölokeroihin”. Minä laitoin tämän kupongin Aurumille. Mitään ei kuulunut viikkoon. Sitten tuijotin tilille epäuskoisena. Rahat makasivat siellä tyytyväisen oloisena. Aurum oli leikellyt siitä reilun 1,5K mutta näin parempi. Nyt ei ole harmittavaa vedätyssäästöä!

 104. Elsa Kamppuri kirjoitti:

  Olen maksanut useita vuosia 50 euroa kuukaudessa (ja saisin takaisin joskus 34 euroa kuukaudessa) minne lienevät rahat kadonneet sanoin sopparin irti. Tili näytää 0 mutta rahat on kadonneet.
  Vakuutus yhtiöille hyvä bisnes toisten rahat kiertää, ei sen väliä tuottaako. Lähitapiola sijoitti ulkomaan kohteisiin.

 105. Minun-rahat kirjoitti:

  itselläni oli näemmä rahaa 19te säästössä. Siitä OP nappasi päältä ”lopetuskuluihin” 2300e (aika kallista?). Lopusta meni verot, joten tilille rapsahti sen 11te + risat. Kun säästöt on siirtyneet minulta mitää kysymättä pankilta toiselle (Skandia-> Aurum-> OP ja mitä lie muita), niin eipä siinä enää itse pysynyt mukana, että mitä sinne oli kertynyt ja kukaan ei ko. muista instansseista ikinä ottanut yhteyttä.
  Hyvä näin, rahat (mitä niistä on jäljellä) on nyt omassa pussissa.
  Ja tuli kyllä ihan tarpeeseen juurikin nyt…
  Miten sitä ihminen kuvittelikin omassa pikku päässään silloin vuosikausia sitten, että tämä on hyvä juttu? Kusetusta kaikki tyynni!

 106. Torino kirjoitti:

  Hyvin teit!

 107. Heli Pietarinen kirjoitti:

  Hei, osaako joku sanoa onko Nordean Selecta-eläkesijoituksen lopettaa nyt sillä syyllä että Nordeasta tulee ruotsalainen ja talletussuoja muuttuu Ruotsin lakien mukaiseksi?
  Itse aloitin tuon 2003. Maksanut olen 3300 e, hyvitykset näköjään 418 e ja kulut 701 e. Onneksi on tullut arvonmuutosta 3050 e niin ei ole ihan tappiolla kaikki. Mutta mieluusti lopettaisin ja ottaisin rahat pois ja pistäisin johonkin oikeasti tuottavaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *