Lounassetelit tehokäyttöön

You may also like...

8 Kommenttia

 1. anon kirjoitti:

  Olisi varmaan aivan ensimmäiseksi pitänyt kokeilla, kelpaavatko lounassetelit käyvät myös lounasravintolakäynneillä, illallisravintoloissa sekä roskaruokapaikoissa. Ei kai sillä ole väliä missä kategoriassa sen lounassetelin alennuksen käyttää, vai?

  • Saituri kirjoitti:

   Ei tietenkään ole väliä. Aina kannattaa kokeilla. Ja kyllä, ravintoloissa sillä ei ole mitään väliä mihin kellon aikaan lounassetelin käytät. Sen ruoan niillä pystyy aina maksamaan. Jos alkavat nenäänsä nyrpistelemään, niin kannattaa erikseen painottaa, että alkoholia et sillä yrittänytkään maksaa.

 2. Nimetön kirjoitti:

  130 euroa ruokaan? Miten sillä edes pärjää? Meillä menee kahdella ihmisellä ruoka- ja päivittäistavaraostoksiin 500-600, jonka lisäksi töissä syödään lounasta joka päivä. Ostammekin pelkästään lihaa, salaattia, marjoja (ensi kesänä poimitaan omat) sekä luomumaitotuotteita.

 3. humus kirjoitti:

  Lounarit käy aivan ongelmitta pikaruokaloissa ja ravintoloissa. Jos on kalliimpi ateria, useammankin lounassetelin voi antaa.
  Alkoholia ei lounareilla saa, mutta illallispihvin niillä aivan hyvin voi maksaa. Tai yöpalaksi tilatut pitsat. Eli jos ulkona syömistä ei halua lopettaa täysin, lounareilla säästää vähän kustannuksissa.

 4. Mikez kirjoitti:

  Joskus ostaessani 7,50 arvoisella lounarilla 7,40 arvoisen ruoan ja keskiolen tuo loppu on käynyt ruokajuoman maksuun, joskus ei. Joskus tarjoilija ei ole ottanut lounaria ollenkaan, vaan koko hoito on pitänyt maksaa rahalla :D Aina käytöntö perustuu määräyksiin – ei ohjeisiin :D :D :D

 5. säästäjä kirjoitti:

  Ite säästän niin että en poistu kotoa ja olen katkaissut välit kaikkiin ihmisiin etteivät he vaan pyydä kahville. Töissä en käy, mutta jos kävisin niin toisin omat ruuat ja kahvit työpaikalle. Kun keittäisin esim pannullisen kahvia kotona niin voisin juoda siitä pari kuppia ja myydä loput muille työkavereille puoleen hintaan siitä mitä esim roberts coffee veloittaa.

  Ravintona syön pelkkää soijaproteiinia ja makaronia. Vitamiinit otan pillereistä joita tilasin 10 vuodeksi ulkomailla.

  Kyllä näillä säästövinkeillä se elämä vaan hymyilee ja raha kahisee:)
  Saisivat lapsetkin kunnon perinnön, mutta harmi kun lapset ja naiset tulevat liian kalliiksi eivätkä millään sovi budjettiini.

  • Saituri kirjoitti:

   @Säästäjä: Sarkasmi on taitolaji. Joiltakin se onnistuu, useimmilta ei. Kommenttisi ei osoita muuta kuin sen, että sinulla se raha ratkaisee paljon enemmän kuin yhdelläkään säästämiseen kykenevällä. Jos oma henkinen hyvinvointi on siihen sidottu, että päivittäinen 10 euron lounas ja 5 euron lattekahvi tuovat siihen jotakin sisältöä ja oleellista lisää, on vielä paljon kasvamista jäljellä.

   Kuvitteletko todella, että säästeliäs lähestyminen elämään, resursseihin, luontoon ja kulutukseen kokonaisuutena on jotenkin elämänlaadusta pois? Sinulle voisi tehdä hyvää mielikuvaharjoitus siitä mihin kaikkeen muuhun esimerkiksi tällä tavalla ylijäävää varallisuutta voi käyttää. Vastaus ei ole pankkitili, vaan se on jotakin abstraktia. Samalla kannattaa kysyä itseltään, että miksi sellainen himokulutus on omalla kohdallasi henkisen tasapainosi kannalta tarpeellista? Miksi, jos sen jättää pois, on elämä kurjempaa? Kun omalla kohdallaan vastaa näihin kysymyksiin, voi vahingossa käydä niin, että paljastaa jotakin itsestään, jota ei tiennytkään.

   Ennen kuin siis kovin suurella innolla lähtee kokemaan moraalista ylemmyyden tuntoa siitä, että laittaa palkkansa palamaan, on syytä tutkia ensin itseään. Miksi ei elämä voi hymyillä ilman sitä siinä määrin kuin on nykyään normaalia odottaa? Voisiko pieni henkinen kasvu olla sieltä nelivuotiaan ”mutku mä haluun” -kehitysvaiheen tasolta paikallaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *